Ексклюзиви
середа, 02 червня 2021 13:23

Звинувачений у вбивствах на Майдані "беркутівець" пішов до бойовиків

Звинувачений у вбивствах на Майдані "беркутівець" пішов до бойовиків
"Беркутівця" звільнили в рамках обміну. Фото: "Радіо Свобода"

Колишній співробітник підрозділу "Беркут" Сергій Зінченко, якого звинувачують у розстрілах на Майдані і якого передали в рамках обміну полоненими на окуповану територію, приєднався до незаконних збройних формувань. Він досі перебуває в Донецьку.

Про це на засіданні Святошинського районного суду міста Києва повідомив прокурор Ігор Земсков, повідомляє "РБК-Україна".

Троє "беркутівців" Сергій Зінченко, Павло Аброськін та Олег Янішевський, обвинувачені в розстрілі 48 активістів Майдану, були звільнені в рамках обміну в грудні 2019 року.

За даними прокуратури, Зінченко пішов на службу до так званого першого армійського корпусу ДНР. Ця інформація підтверджується фото з його соціальних мереж.

Згідно з даними прикордонників, Аброськін міг виїхати в Росію. У зв'язку з цим прокуратура просить суд дозволити заочний процес, а також об'єднати в їхню справу і справу "беркутівців" Олександра Маринченка і Сергія Тамтури, які після обміну повернулися до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про злочинне угруповання Януковича і вбивства на Майдані: суд дозволив спеціальне досудове розслідування щодо підлеглого Захарченка

Два роки тому президент Володимир Зеленський обіцяв: "Ніхто не дозволить зливати справи Майдану".

Зараз ви читаєте новину «Звинувачений у вбивствах на Майдані "беркутівець" пішов до бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути