субота, 01 вересня 2012 15:44

"Обвал гривні може статися одразу після виборів" — Гриценко

"Обвал гривні може статися одразу після виборів" — Гриценко
Анатолій Гриценко вважає, що Янукович проводить безвідповідальну політику нарощування позик. Фото: gazeta.ua

Президент Віктор Янукович загнав країну в міжнародну ізоляцію та проводить безвідповідальну політику нарощування позик. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів кандидат у народні депутати від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" , нардеп-"нунсівець" Анатолій Гриценко.

"Державний борг уже понад 62 мільярди доларів. А ще величезний корпоративний борг — валютні кредити, за які підприємствам і банкам треба розраховуватися знеціненою гривнею. Грошей Україні не дають, надто великі ризики. А ті, хто дають, — диктують умови, і вони жахливі. Росія виділяє 2 мільярди для "Нафтогазу", а віддавати треба 3,5. Китай дає кредити лише під гарантії уряду і щоб на ті гроші ми закуповували китайські товари, китайське обладнання, залучали до роботи китайських працівників. Це — розплата за бездарну політику і мантри Азарова з усіх екранів, про "стабільність" та "зростання", - заявив нардеп.

За його словами, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк не хочуть мати справи з Януковичем.

"Очікують, чим закінчаться вибори. За продовження такої політики економіка просто впаде. Обвал гривні може статися одразу після виборів. Тому найперше завдання нової Ради — провести ревізію державних фінансів, ресурсів і боргів, задіяти всі механізми підтримки підприємництва і створення робочих місць, щоб не допустити колапсу", - зазначив Гриценко.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"Обвал гривні може статися одразу після виборів" — Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути