субота, 16 квітня 2022 21:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Обстріл міст України - це помста Кремля за знищену "Москву" - Арестович

"Обстріл міст України - це помста Кремля за знищену "Москву" - Арестович
Радник глави Офісу президента Олексій Арестович. Фото: facebook.com/alexey.arestovich

Важливість знищення крейсера "Москва" полягає в тому, що він здійснював повітряний захист Росії, на ньому була потужна ППО з 64 ракетних комплексів.

Про це заявив радник глави Офіса президента Олексій Арестович у ефірі 24 каналу.

Зараз російська влада, яка не може організувати мобілізацію, думає, як продати поразку. Очікується наступ на Донбасі, проте росіяни стикаються з проблемою початку атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Севастополя скупчилися 39 ворожих бойових кораблів

"Це спроба помсти за "Москву", яку потопили українські ракети. Це така відповідь. Вони намагалися вдарити по заводу, що має відношення до будівництва ракет "Нептун", - вважає Арестович.

Додає, що корабель був координатором і, по суті, здійснював повітряний захист Росії. На крейсері базувалися 64 зенітно-ракетні комплекси.

"Це була потужна ППО, що прикривала російські війська на південному напрямку. Вона зменшувала можливість для дії нашої авіації. За вартістю "Москва" - це як танкова дивізія пішла на дно", - зазначив.

Росія зазнала серйозних політичних і символічних втрат, які вкрай важливі в цій війні.

"Адже ЗСУ втопили "Москву", а раніше вона називалася "Слава". Тобто ми втопили і славу, і Москву українським тризубом "Нептуном". Це знак нашої перемоги. Внаслідок цього Кремль стикнувся з проблемами - стався злам суспільного договору в Росії. Виникла проблема в мобілізації, але Москва не може її оголосити. Зараз вони шукають можливість продати поразку", - каже Арестович.

Знищення флагмана Чорноморського флоту РФ крейсера "Москва" стало болісною втратою для окупантів. Крім цього, ліквідація корабля має практичні наслідки для війни . На думку експертів, саме це судно могло відіграти головну роль в атаці росіян на Одесу.

"Москва" відіграла б головну роль у будь-якому потенційному десантному нападі на українське прибережне місто Одеса. В той час, доки інші десантні кораблі використовувалися б для доставки російської морської піхоти до берегової лінії, "Москва" захищала б ці кораблі й завдавала б ракетних ударів по місту.

Зараз ви читаєте новину «"Обстріл міст України - це помста Кремля за знищену "Москву" - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути