четвер, 13 жовтня 2011 15:37

Обшук у "афганців" провели через підприємство, яке добуває вугілля

Обшук у "афганців" провели через підприємство, яке добуває вугілля

Член ВГО "Ніхто крім нас" адвокат Петро Рябенко розповів, яку статтю порушено проти ВГО "НІхто крім нас"

"Сьогодні о 10.30 без будь-яких законних підстав оперуповноважені податкової міліції Києва на підставі постанови Макіївського районного суду вчинили незаконний обшук офісу ВГО. Чому незаконне? По-перше, щоб провести обшук, необхідно, щоб суд виніс постанову, або прокурор дав санкцію на такий обшук. По-друге, слідчий зобов'язаний провести такі дії сам", - наголосив він.

Рябенко додав: "Якщо слідчий не може, він має дати доручення і це доручення повинно було бути пред'явлено прямо при вході до офісу. Замість цього, 8 осіб податкової міліції, розбивши обличчя секретарю ВГО, зайшли до офісу. В офісі не знайдено нічого, що стосувалося самої постанови і тої кримінальної справи, до якої ВГО немає жодного відношення".

Член ВГО "Ніхто крім нас" розповів, що зараз затримані особи, які побили секретаря.

"КПК передбачає, що вони повинні були діяти відповідно до доручення, в якому мали бути зазначені ім'я прізвище та по-батькові кожного, хто здійснює ці дії. Немає ані доручення, ані таких осіб. Вони діяли на підставі посвідчення. Тобто, вони здійснили злочин, за який мінімум 5 років покарання", - наголосив він.

Рябенко також розповів, що кримінальну справу порушено ще рік тому назад щодо підприємства, яке добуває вугілля.

"В їхній постанові зазначено, що вони мають знайти знаряддя злочину. Наскільки я розумію, тут шукали кірку, баганетки чи лопати, тобто те, чим добувається вугілля. Тому що у мотиваційний частині постанови про обшук зазначена стаття про незаконне здійснення підприємницької діяльності. Не зрозуміло, до чого тут ВГО "Ніхто крім нас", оскільки це є громадська організація, яка не займається підприємницькою діяльністю", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Обшук у "афганців" провели через підприємство, яке добуває вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути