Ексклюзиви
понеділок, 16 грудня 2019 11:29

Обрали нового керівника НАЗК: що про нього відомо

Обрали нового керівника НАЗК: що про нього відомо
Прокурор Олександр Новіков стане новий очільником агенства з запобігання корупції. Фото: volynnews.com

Новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції обрано прокурора Генеральної прокуратури України Олександра Новікова.

За його кандидатуру проголосували одноголосно - усі 6 членів конкурсної комісії. Про це повідомили під час фінального засідання конкурсної комісії з обрання голови НАЗК.

"Рішення було приймати вкрай непросто. Оскільки це вкрай важливе рішення для НАЗК та України. Після інтенсивних обговорень, я гадаю, ми можемо відкрити результати нашого рішення. Це кандидат Олександр Новіков. Комісія оцінила його як кандидата, який найліпше відповідає вимогам, має належний досвід", - зазначив колишній експерт Ради Європи з питань боротьби з корупцією Тильман Хоппе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільника НАЗК можуть призначити в понеділок

За його словами, 6 грудня комісія відібрала короткий список з 8 кандидатів, яких було запрошено на співбесіди.

Члени комісії проаналізували всю наявну інформацію про всіх кандидатів - резюме, декларацію, мотиваційний лист, тестування загальних навичок, психологічне тестування, стратегічне бачення розвитку НАЗК, також відповіді на питання які надсилалися, результати звітів про спеціальну перевірку.

За декларацією 2018-го Олександр Новіков працює в Генеральній прокуратурі України. Зарплата становить 562 481 грн. На рахунку має 110 тис. грн.

31 жовтня Кабінет міністрів України затвердив склад конкурсної комісії, яка мала обирати нового голову НАЗК.

Пізніше, 6 грудня, було оголошено короткий перелік претендентів на очільника НАЗК. На посаду голови НАЗК претендували експерти з антикорупційного законодавства, представники НАБУ та ГПУ, громадських і донорських організацій.

Зараз ви читаєте новину «Обрали нового керівника НАЗК: що про нього відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути