субота, 10 листопада 2012 04:40

Обнулення списків не передбачено законодавством і може зайняти щонайменше півтора року - свободівець

Обнулення списків не передбачено законодавством і може зайняти щонайменше півтора року - свободівець

Про це в ефірі Першого національного каналу сказав "свободівець" Юрій Михальчишин.

"Зараз говориться про обнулення списків. Але сьогодні не 2007 рік і процедури обнулення просто не існує, - наголосив він. – Хочу, щоби ми були щирими. Сьогодні ситуація така, що для того, щоб уможливити цю процедуру, треба, щоби депутати опозиції прийняли присягу, стали депутатами, потім відмовилися від цих мандатів. Тоді ВР має проголосувати і тоді можливо має право парламент розпуститися. Але тоді ж автоматично по списку зайдуть ці самі інші депутати, і цю процедуру треба зробити 6 чи 7 разів, щоби  обнулити списки вже по факту".

Він додав: "На це піде до півтора року часу щонайменше. А по-друге, згідно з Конституцією, президент матиме право парламент розпустити чи не розпустити. І якщо не розпустить, парламент існуватиме в такому обрізаному, напівпрофесійному складі і він працюватиме так, як диктуватимуть обставини.  Тобто, українці опиняться без легітимного законодавчого органу".

Водночас, Михальчишин запевнив, що партія ВО "Свобода" піде на такий крок, якщо таке рішення приймуть спільно опозиційні партії.

"Справа в тому, чи можемо ми просто віддати на поталу Партії регіонів парламент?, - наголосив він. - Ми за мандат не тримаємося. Ми ніколи не були в парламенті, і нам за парламентські мандати і триматися сенсу немає. Буде таке рішення прийнято – ми, звичайно, не відстанемо від колег по опозиції і мандати складемо. Але якщо це буде рішення спільне, рішення політради, партійних з'їздів, а не чиїсь індивідуальні ініціативи".

Він пояснив: "На сьогоднішній день хтось виловив такі ініціативи в Інтернеті, а хтось написав щось у своєму блозі і це ж не є позиція політичної сили. Зараз треба бути свідомими того, що український народ від нас чекає відповідальності і активної дієвої боротьби з режимом Януковича".

Зараз ви читаєте новину «Обнулення списків не передбачено законодавством і може зайняти щонайменше півтора року - свободівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути