середа, 07 вересня 2022 13:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Обмеження цін на російський газ: Путін пригрозив ЄС

Обмеження цін на російський газ: Путін пригрозив ЄС
Президент РФ Володимир Путін пригрозив перекрити газ, якщо ЄС запровадить ліміт цін. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація може припинити постачання газу та інших енергоресурсів до Євросоюзу, якщо Брюссель запровадить обмеження цін.

Російський диктатор Володимир Путін 7 вересня згадав про контрактні зобов'язання і заявив, що ліміт цін їх нібито порушує. Виступ лідера РФ на засіданні Східного економічного форуму у Владивостоці цитують російські ЗМІ.

"Існують контрактні зобов'язання, контракти на поставку. Якщо прийматимуть якісь рішення політичного характеру, котрі суперечать контрактам, то ми їх просто не виконуватимемо", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штраф чи тюрма: у Швейцарії каратимуть тих, у кого взимку буде тепліше +19°С

Путін також вкотре пригрозив, що перекриє газ і нафту, якщо ЄС обмежить ціни.

"Узагалі нічого не поставлятимемо, якщо це суперечить нашим інтересам. У даному разі, економічним. Ні газ не поставлятимемо, ні нафту, ні вугілля, ні мазут", – додав він.

Єврокомісія планує обмежити ціну на газ із Російської Федерації, встановивши граничну вартість €50 за МВт/годину. Водночас такий крок у ЄС вважають ризикованим. Євросоюз має бути готовий негайно відмовитися від російського газу, якщо Москва відповість на це повною зупинкою постачання.

За встановлення загальноєвропейського обмеження ціни на постачання газу з Росії і податку на надприбутки від енергоресурсів виступила Франція. Держсекретарка у справах Європи при французькому міністерстві зовнішніх справ Лоранс Бун зазначила, що будь-які нові заходи матимуть тимчасовий характер: від шести місяців до року.

Зараз ви читаєте новину «Обмеження цін на російський газ: Путін пригрозив ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути