понеділок, 28 листопада 2011 13:38

Ошукані вкладники з вилами та лопатами штурмували Донецьку ОДА
22

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні вранці біля входу в будівлю Донецької облдержадміністрації відбувся мітинг пенсіонерів. Їх було близько 50 осіб. Дехто прийшов з вилами, граблями і лопатами. Вимагали зниження комунальних тарифів, виплати дітям війни 30-відсоткової надбавки до пенсії. У першій інстанції групі громадян вдалося виграти позов до міськради щодо незаконного підвищення плати за житло на 80%, але апеляційний адмінсуд це рішення скасував. Мітингувальники у зв'язку з цим звинувачували суд у продажності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Донецької ОДА акцію чорнобильців вважає політичним проектом

Піднімали питання повернення вкладів кредитних спілок, які, на думку учасників акції, працювали під прикриттям влади та МВС.

"У п'ятницю спіймали на хабарі Кулик Марину Георгіївну, старшого слідчого з особливо важливих справ МВС України (киянку), яка займалася кримінальною справою Сергія Гончарова. Це він, очолюючи кредитний союз "Добробуд", пограбував 12 тисяч осіб на 100 мільйонів гривень по всій країні. А в Донецькій області пограбував більше тисячі вкладників", - сказав на мітингу Дмитро Верзилов, депутат райради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі чорнобильці продовжують акцію протесту: голодують 29 людей

Крім того учасники мітингу виступали проти пенсійної реформи.

"Я пропоную всім жінкам країни об'єднатися і виступити проти. Бо жінок передпенсійного віку ніхто не бере на роботу, а за 20-30 років роботи і життя в наших жорстоких реаліях ми вже давно заробили свою пенсію. Мене скоротили, і за півтора року на біржі праці я не отримала жодної пропозиції по роботі. Скрізь потрібні молоді і здорові. І таких як я в центрі зайнятості більше 80%. За життя в наших умовах немає надії дожити до пенсії в 60 років", - сказала учасниця акції протесту 53-річна Катерина Фурманюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розлючений народ в Україні може "запалати" від одного "сірника" - Гриценко

Учасники акції прийняли резолюцію, яку мали намір передати главам облдержадміністрації та облради, але вхід до будівлі перекрили співробітники МВС - близько 15 осіб. Деякі з них були в касках і бронежилетах. Зав'язалася сутичка, під час якої ледь не зламали двері. "Владу геть!", "Банду геть!" - скандували учасники акції протесту.

Зараз ви читаєте новину «Ошукані вкладники з вилами та лопатами штурмували Донецьку ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути