вівторок, 19 березня 2013 12:29

"Обидві сторони попрацювали одна на одну" - Фесенко про бійку в Раді

"Обидві сторони попрацювали одна на одну" - Фесенко про бійку в Раді
На думку Фесенка, "регіонали" не хочуть голосувати за призначення виборів у Києві на 2 червня. Фото: glavcom.ua

Сьогоднішній конфлікт у сесійній залі Верховної Ради був запрограмований.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

За його словами, опозиція розуміє, що ситуацію з позбавленням мандату Сергія Власенка назад не повернеш, і що проблема зараз не є головною, тому трибуну й розблокували.

"Але роботу Ради відновили не для того, аби розібратися у конфлікті. Головний спільний інтерес - уникнути ризиків розпуску. Не хотіли наближення місячного терміну, коли парламент не працює, і президент може підписати Указ. Далі починаються тактичні інтереси, коли на певний час можна зірвати роботу Ради. Сьогодні обидві сторони попрацювали одна на одну. Олександр Єфремов чудово може розмовляти українською мовою. Але він свідомо пішов на використання російської під час свого виступу. А "свободівці", які не завжди реагують у жорсткому режимі, бо інколи просто щось вигукували і висловлювали невдоволення, пішли на зіткнення", - зазначив експерт.

Фесенко пояснив, що депутати не хочуть голосувати законопроекти з компромісного пакету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов навмисно спровокував опозицію на блокування - Міщенко

"Зокрема по виборах у Києві. Дуже схоже на те, що "регіонали" не хочуть голосувати за їхнє призначення на друге червня. Я був свідком, коли вчора Вадим Колесніченко прозоро натякнув, що вже готується звернення до Конституційного суду з цього питання. Також частина опозиції зараз не дуже хоче реально, а не формально, визначатися з датою. Якщо відкладуть, то для деяких опозиціонерів, зацікавлених у президентських виборах, це буде добре", - зауважив він.

Політолог наголосив, що сам прецедент блокування дуже небезпечний, бо якщо опозиція піддається на такі дрібні провокації, то фактично працює в інтересах влади.

"Можна точно сказати, що Раду буде так лихоманити - вони працюватимуть, з'являтиметься новий привід для блокування і все по-новій. Тут питання часу, скільки вона пропрацює - декілька годин, днів чи тижнів. Далі шукатиметься привід для нового конфлікту. Трохи пізніше може з'явитися законопроект про внесення змін про статус газотранспортної системи України. Точно буде протистояння. А от мовне питання можна витягнути у будь-який момент, що і сьогодні ми вже побачили. Якщо блокування та бійки будуть постійними, Рада щотижня впадатиме у конфліктний клінч, бажання її розпустити буде посилюватися. Парламент, який не працює, не буде потрібен", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «"Обидві сторони попрацювали одна на одну" - Фесенко про бійку в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути