субота, 24 березня 2018 13:53

"Забезпечимо необхідним": розповіли як в СІЗО опікатимуть голодуючу Савченко

"Забезпечимо необхідним": розповіли як в СІЗО опікатимуть голодуючу Савченко
Надії Савченко забезпечать належний медичний догляд в умовах СІЗО. Фото: mk.ru

Підозрювана в підготовці теракту Надія Савченко матиме належний медичиний догляд у СІЗО. Попри її заяви про голодування, лікарі контролюватимуть стан жінки.

Існує окремий порядок поводження із затриманими, які свідомо відмовляються від їжі, пише "24 канал".

"Вони мають доступ до лікарів, постійний медичний огляд і, фактично, забезпечення тим необхідним, щоб вони, будучи у стані голодування, підтримували свою життєздатність. Тому я думаю, що в цій ситуації, якщо йдеться про СІЗО СБУ, там фахівці медичну допомогу нададуть. Якщо йтиметься про пенітенціарну систему, ми так само маємо відповідні регламенти та ми працюємо з цивільними лікарями, які стежать за станом здоров'я тієї особи, що виявила бажання не вживати їжі", - сказав Павло Петренко, міністр юстиції.

Також Петренко відреагував на заяву Савченко, що в українському слідчому ізоляторі умови перебування є гіршими, ніж в аналогічних російських установах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повна нісенітниця": Росія намагається відхреститися від Савченко

"Коментувати, що в нас – гірші умови, ніж в країні-агресора, я б цього не робив, бо в Росії немає ані суду, ані судової системи. Там визначають винного, і ця особа відбуває десятки років покарання, як це відбувається з нашими політв'язнями", - зазначив посадовець.

Надія Савченко оголосила голодування 23 березня. Так відреагувала на вирок суду, який призначив утримувати її під вартою протягом 59 днів без права на заставу. Крім того, Савченко планує подавати апеляцію. Її підозрюють у підготовці до замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР.

Зараз ви читаєте новину «"Забезпечимо необхідним": розповіли як в СІЗО опікатимуть голодуючу Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути