Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2014 04:10

Обама впевнений, що Росія не хоче військової конфронтації з США через Україну

Обама впевнений, що Росія не хоче військової конфронтації з США через Україну
Фото: АР

Російські "дії з дестабілізації України" спричинять наслідки з боку Європи і США. Таку позицію висловив в інтерв'ю CBS News американський президент Барак Обама. За його словами, Росія порушила суверенітет і територіальну цілісність України, в минулому місяці приєднавши Крим, і продовжує робити це, підтримуючи протестувальників в південно-східній Україні.

Обама не сказав про "наслідки" у разі провалу чотиристоронніх переговорів в Женеві, проте підкреслив, що вони будуть виникати кожного разу, коли Росія зробить кроки "по дестабілізації України та порушення її суверенітету", передає РБК.

Незважаючи на зростання напруженості, в тому числі маневр російського літака над есмінцем Військово-морських сил США в Чорному морі на початку цього тижня, американський президент упевнений, що Росія не хоче військового конфлікту. "Вони не зацікавлені у військовій конфронтації з нами, нам не потрібна війна", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація президента США готує різні заходи у відповідь на передбачувані подальші дії Росії - від розширених економічних санкцій до можливої дислокації військ у Європі для заспокоєння стурбованих союзників.

Зараз ви читаєте новину «Обама впевнений, що Росія не хоче військової конфронтації з США через Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути