пʼятниця, 18 липня 2014 00:30

Обама пригрозив Путіну ізоляцією

Обама пригрозив Путіну ізоляцією
Барак Обама Фото: ru.tsn.ua

Росії загрожують подальші втрати та ізоляція, якщо вона не прийме конкретні заходи для деескалації конфлікту в Україні. Про це попередив президент США, повідомляє Голос Америки (російська служба).

Президент США Барак Обама в четвер, 17 липня, поговорив по телефону з президентом РФ Володимиром Путіним про ситуацію в Україні і додаткові санкції проти російських приватних осіб і компаній, про введення яких США оголосили 16 липня. Обама, йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, підкреслив, що як і раніше націлений на дипломатичне вирішення конфлікту, а санкції для нього не є кращим варіантом дій.

При цьому президент США зазначив, що у зв'язку з численними свідченнями того, що Росія продовжує збільшувати поставки важкої зброї бойовикам в Україні і не вживає заходів, передбачених Сполученими Штатами і Європою для деескалації кризи, необхідно було ввести додаткові санкції, відповідні заявам США та їхніх союзників після зустрічі "Великої сімки" в Брюсселі.

Обама, вказується в повідомленні, знову висловив занепокоєння з приводу зосередження російських військ біля кордону з Україною. Він закликав Путіна вжити конкретних заходів для деескалації конфлікту, у тому числі чинити тиск на сепаратистів, щоб ті погодилися на перемир'я, підтримати дорожню карту переговорів, припинити потік зброї та бійців через кордон, домогтися звільнення сепаратистами всіх заручників і взяти участь у створенні ефективного механізму контролю над кордонами з боку ОБСЄ. Обама попередив, що Росії загрожують подальші втрати та ізоляція, якщо вона не прийме ці конкретні заходи.

Він також підкреслив, що і Вашингтон, і Москва зацікавлені в тому, щоб Україна була стабільна і процвітала. Обама і Путін відзначили необхідність мирного вирішення української кризи. За повідомленням Кремля, у ході розмови Путін "знову підкреслив необхідність невідкладного та безумовного припинення обома сторонами бойових дій на південному сході України, які вже призвели до численних жертв і змусили сотні тисяч українців шукати притулок в Росії".

Зараз ви читаєте новину «Обама пригрозив Путіну ізоляцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути