субота, 10 серпня 2013 10:22

Обама: за Медведєва відносини США з Росією були кращими, треба взяти паузу

Обама: за Медведєва відносини США з Росією були кращими, треба взяти паузу
Барак Обама Фото: reuters.com

США та Росії треба взяти паузу у відносинах. Про це заявив у п'ятницю на прес-конференції в Білому домі президент Барак Обама.

"Ми збираємося взяти паузу, щоб зрозуміти, де знаходиться Росія, і в чому полягають інтереси Сполучених Штатів ", - цитує президента Reuters.

Обама зауважив, що за президента Медведєва відносини досягли великого прогресу. Було укладено Договір про СНО, була співпраця з санкціями щодо Ірану. Росія допомогла постачати американські війська в Афганістані.

"Ми змогли добитися вступу Росії до СОТ, що відповідає інтересам не тільки Росії, але і наших компаній", - перерахував Обама.

Але потім, з поверненням Володимира Путіна в Кремль, посилилася антиамериканська риторика, що відроджує в пам'яті старі стереотипи "холодної війни".

"Я закликав Путіна дивитися вперед, а не назад з цих питань - зі змішаним успіхом", - додав Обама.

Він визнав, що розбіжності між США і Росією будуть зберігатися і надалі. Але разом з тим підкреслив, що не може назвати свої особисті відносини з Путіним "поганими". Вони відверті і "конструктивні". Найчастіше діалог двох лідерів йде "дуже продуктивно".

Далі - президент США не підтримує ідею бойкотування Олімпійських ігор в Сочі.

"У нас є велика група американців, які серйозно готуються (до Олімпіади), які роблять все можливе, щоб домогтися успіху", - сказав Обама, якого цитує "Інтерфакс".

При цьому він підкреслив, що "більше всіх" пригнічений новим російським законодавством щодо сексуальних меншин, через які, власне, і лунали заклики до бойкоту Ігор.

Обама ще раз наголосив, що його відмова їхати до Москви пов'язана не тільки з справою Едварда Сноудена. Що стосується самого Сноудена - президент наполягає, що колишній співробітник ЦРУ має з'явитися в суд і відстояти свою точку зору, якщо він вважає себе правим.

Зараз ви читаєте новину «Обама: за Медведєва відносини США з Росією були кращими, треба взяти паузу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути