понеділок, 09 лютого 2015 20:31

Обама не прийняв ще остаточного рішення про зброю для України

Обама не прийняв ще остаточного рішення про зброю для України
Барак Обама Фото: korrespondent.net

Президент США Барак Обама ще не прийняв остаточного рішення про надання Україні зброї. Про це він сказав у понеділок під час спільної прес-конференції в Білому домі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає "Укрінформ".

"Я ще не прийняв рішення про це (зброю для України – ред.). Я консультувався про це не тільки з Ангелою (Меркель – ред.), буду проводити консультації й з іншими союзниками з цього питання", - зазначив Обама.

За його словами, підхід Вашингтона полягає в тому, щоб знайти засоби, які допоможуть Україні зміцнити її оборону та змусять Путіна змінити свої розрахунки.

"І можливість (постачання в Україну – ред.) летальної оборонної зброї – один із цих варіантів", - зауважив президент США.

Водночас Обама підкреслив, що Вашингтон і ЄС продовжать слідувати "дипломатичній стратегії", яка передбачає, в тому числі, санкції проти Росії.

Однак, однією з найбільших проблем для України Барак Обама назвав необхідність зберегти її економіку від краху. Він пояснив, що українці в першу чергу відчувають це на собі.

"Якщо цей експеримент не вдасться, то не вдасться і великий проект незалежної України. Ми збираємося робити все від нас залежне, щоб підтримати їх", - наголосив президент США.

Зараз ви читаєте новину «Обама не прийняв ще остаточного рішення про зброю для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути