Ексклюзиви
субота, 13 липня 2013 23:49

"Нинішній політикум імпотентний, у його лавах немає гетьмана. Це – дім розпусти"

"Нинішній політикум імпотентний, у його лавах немає гетьмана. Це – дім розпусти"
Верховна Рада Фото: kievskaya.com.ua

Державна машина прогнила наскрізь і довго не протримається навіть в умовах відносного спокою, не кажучи про серйозні потрясіння. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив психолог та письменник Святослав Добровольський.

" Запобігти руїні до снаги тільки сильному лідерові. Потрібен провідник-харизматик, спроможний вирішити низку надзавдань: згуртувати націю в моноліт, зруйнувати олігархат, а натомість вивести на передній план нову силу – інтелектуальну еліту і з її участю збудувати справедливішу, а значить – сильнішу державу", - наголосив він.

За словами Добровольського, треба міняти всю систему.

"Звісно, можна тішити себе думкою: українська земля така багата, що жоден загарбник за тисячі літ не спромігся її розорити, то й нинішнім мироїдам не вдасться. Та якщо їх не зупинити – з'їдять державу. Аби відлучити паразитів від корита, лідерові знадобиться вся повнота влади", - підкреслив письменник.

Він зауважив, що країна за країною переходитимуть до жорсткої управлінської моделі.

"Десь це буде диктатура особистості, а десь – диктатура закону. У нас, скоріше за все, влада виродиться у драконію. Хижа, свавільна влада кримінального типу. А що може породити повінчана з олігархією корумпована бюрократія? Ще гіршого монстра. Перемогти це чудовисько по силі тільки безкомпромісному лідеру нації", - наголосив Добровольський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політика оновлюватиметься через повстання - політолог

"Нинішній політикум імпотентний, у його лавах немає гетьмана. Це – дім розпусти. Достойний провідник може сформуватися лише за межами цього гадючника", - зауважив письменник.

Повне інтерв'ю Святослава Добровольського читайте у журналі "Країна" № 27 (180) за 11 липня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Нинішній політикум імпотентний, у його лавах немає гетьмана. Це – дім розпусти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути