понеділок, 10 грудня 2018 17:35

Нинішнє керівництво країни не зацікавлене пускати реальних інвесторів у сферу газовидобутку - Ніколаєнко

Нинішнє керівництво країни не зацікавлене пускати реальних інвесторів у сферу газовидобутку - Ніколаєнко
Глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко вважає вибір українців в майбутніх виборах вирішальним для долі країни. Фото: obozrevatel.com

Наша країна здатна збільшити обсяги видобутку природного газу у два рази за умови залучення інвестицій.

Про це в ефірі телеканалу "Наш" заявив глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко, коментуючи тему підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, а також методи зниження цін.

"Україна - друга за запасами енергоресурсів країна в Європі. Однак державний менеджмент не настільки ефективний, щоб ми це відчули. Відповідно, щоб розвиватися, потрібно на прозорих умовах дозволити заходити іноземному капіталу, вкладати і застосовувати нові технології", - заявив Ніколаєнко.

При цьому, за його словами, Україна має запаси різних видів енергоносіїв.

"У нас є не тільки природний газ, у нас є метановий газ, сланцевий газ. Чому цим не займаються? Та тому що нинішнє керівництво країни не зацікавлене пускати інвесторів в цю сферу", - нарікає політик.

Глава "Основи" також озвучив необхідні обсяги інвестицій для реанімації галузі, і вказав на небажання керівництва України співпрацювати з інвесторами, які готові вкладати в газовидобуток в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорожчання газу: чому уряд віддає кредити МВФ за рахунок населення

"За підрахунками фахівців, протягом 7 років при інвестиціях близько 10 мільярдів доларів можна мінімум у два рази збільшить видобуток газу. Для цього потрібна політична воля, а також розробка і впровадження нових технологій. Коли президент Трамп на останній зустрічі з президентом Порошенком, поплескуючи його по плечу, говорив про намір американських інвесторів зайти в Україну, йшлося якраз про інвесторів в газовидобувну галузь. Але Коболєв (глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв. - Gazeta.ua) і ті, хто його поставив на цю посаду, не хочуть пускати інвесторів в цю галузь, тому що готують Нафтогаз під дерибан, а потім під псевдоприватизацію", - застеріг політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За чий рахунок мають встановлювати індивідуальні лічильники

У світлі озвучених подій Ніколаєнко вважає вибір українців в майбутніх виборах вирішальним для долі країни.

"31 березня наступного року будуть не просто вибори нового президента країни, а буде вирішуватися питання - бути Україні чи не бути. Продовжувати йти курсом руйнування і грабунку, продовжувати збільшувати суми в платіжках, або поставити на чолі держави того, хто зможе відповідати за свої слова і вчинки, і грамотно управляти країною", - резюмував глава "Основи".

У партії "Основа" виступають за відкриття ринку землі, проте такий ринок повинен бути створений на умовах прозорості та рівного доступу українців до земельних ресурсів, а також після відновлення довіри до влади з боку українського народу.

Зараз ви читаєте новину «Нинішнє керівництво країни не зацікавлене пускати реальних інвесторів у сферу газовидобутку - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути