вівторок, 28 серпня 2012 19:46

"Нунсівець" хоче надати можливість гуцульській мові бути регіональною

"Нунсівець" хоче надати можливість гуцульській мові бути регіональною
Геннадій Москаль подав до Верховної Ради відповідний законопроект. Фото: pda.investigator.org.ua

Народний депутат від НУ-НС Геннадій Москаль запропонував внести до переліку мов, яким може надаватися статус регіональної, гуцульську мову.

Про це йдеться в законопроекті "Про внесення змін до статті 7 Закону України "Про засади державної мовної політики" щодо доповнення переліку регіональних мов або мов меншин України гуцульською мовою", пише ТСН.

Документ опублікований на сайті Верховної ради.

Нагадаємо, 8 серпня президент Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики, який передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мову.

Законом передбачається, що в контексті Європейської хартії регіональних мов або мов меншин заходи, спрямовані на використання таких мов в Україні, застосовуються до 18 мов.

13-19 серпня статус регіональної російській мові надали обласні Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Одеська, Херсонська, а також міські Ізмаїльська, Одеська і Севастопольська ради. 20 серпня статус регіональної російській мові надала Харківська міська рада, 21 серпня - Миколаївська і Херсонська.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" хоче надати можливість гуцульській мові бути регіональною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути