Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 11:38

"Нунсівець" про легалізацію зарплат: "Я тебе поцілую, потім, якщо захочеш"

"Нунсівець" про легалізацію зарплат: "Я тебе поцілую, потім, якщо захочеш"

Законопроект про легалізацію зарплат, запропонований віце-прем'єром Сергієм Тігіпко навряд чи призведе до зникнення зарплат в конвертах.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова комітету з питань видатків бюджетного комітету парламенту "нунсівець" Павло Жебрівський.

За його словами, легалізувати зарплати потрібно, але не лише за рахунок каральних заходів.

"Якщо подивитися, то доля правди у тому, що говорить Тігіпко достатньо суттєва. Насправді якщо директор підприємства отримує мінімальну зарплату або зарплата керівника підприємства менша ніж середня по підприємства, такого не може бути. Проте тільки заборонними, караючими методами добитися результату навряд чи можливим", - зауважив нардеп.

За його словами, для легалізації зарплат потрібно, зокрема, щоб влада припинила тиснути на бізнес та почала повертати ПДВ усім підприємцям, які мають на це право згідно до законодавства.

"Зрозуміло що на сьогоднішній день, коли тільки 24 підприємствам повертають ПДВ, а від інших вимагають переписати декларацію для того, щоб не було від'ємного ПДВ, проводяться масові перевірки працювати законно неможливо", - зазначив Жебрівський.

"Економіка не дерегульована і на сьогоднішній день без хабарів вести бізнес фактично неможливо, і за того тиску, який здійснюється на бізнес, навантаження на фонд заробітної плати також не дозволяє людям працювати. Таким чином, необхідно паралельно з каральними методами здійснювати дерегуляцію економіки і зменшувати податковий прес на бізнес ", - додав парламентарій.

На думку Жебрівського ухвалення законопроекту буде мати катастрофічні наслідки для малого та середнього бізнесу.

"Це мені нагадує цитату з відомого фільму: "Я тебе поцілую, потім, якщо захочеш". Це те, що пропонує Тігіпко. Якщо хтось виживе після практичного впровадження в життя цього законопроекту, то тоді його можливо поцілують. Але це буде швидше за все поцілунок Іуди, але не поцілунок того, хто сприяє бізнесу. Те що він пропонує - це завершення побудови в Україні олігархічної системи влади, коли країною будуть керувати 5 кланів. І цій владі дрібний бізнес не потрібен", - відзначив депутат.

Водночас Жербрівський прогнозує, що законопроект Тігіпка має шанси пройти через парламент.

"Якщо не буде супротиву і тиску на більшість, то даний законопроект спокійно пройде через Раду за помахом руки Чечетова", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, що віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що в парламент найближчим часом буде внесено законопроект про легалізацію зарплат. Документом передбачається суттєве підвищення штрафів для підприємців за виплату зарплат у конвертах.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" про легалізацію зарплат: "Я тебе поцілую, потім, якщо захочеш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути