пʼятниця, 08 жовтня 2010 13:04

НУНС переконав групу Жванії не голосувати за занонопроект "Про мови"

НУНС переконав групу Жванії не голосувати за занонопроект "Про мови"
Із середи фракція НУНС зібрала 71 підпис під листом про недопустимість винесення на голосування законопроекту "Про мови".

Про це на брифінгу у Верховній Раді сказав "нунсівець" Андрій Парубій.

"Єдина людина, яка не підписала цей лист – це депутат- "відщепенець" Бут. Сумно відомий у парламенті і журналістам. Всі інші 71 депутатів або публічно поставили свої підписи, або підтвердили своє зобов'язання не голосувати. Кілька наших депутатів знаходяться за кордоном. Це Ірина Геращенко, Ольга Герасим'юк та Борис Татарасюк. Вони у телефонному режимі підтвердили своє публічне зобов'язання не голосувати за цей законопроект", - зауважив нардеп.

За словами Парубія депутати із НУНС будуть проводити співбесіди із Бутом, щоб він не підтримував даний законопроект.

"Ми сьогодні звернулися до керівництва фракції БЮТ із закликом, щоб вони провели таку ж "інвентаризацію" своїх депутатів. Якщо БЮТ проведе таку ж роботу у своїй фракції, ми зможемо твердо сказати, що провладна коаліції немає голосів для проведення того закону. Адже ми усвідомлюємо, що їхня більшість була створена виключно завдяки "тушкам", - зауважив Парубій

Він також повідомив, що нардеп Давид Жванія і депутати з його групи підтвердили свою готовність не голосувати за цей закон.

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента Gazeta.ua, чи готовий буде він судитися із Бутом за те, що назвав його "відщепенцем", і збирати гроші на лікування його депресії, депутат сказав: "Виявилося, що ця людина має дуже тонку душевну конструкцію. Очевидно, що йому необхідні ліки, щоб він міг привести своє психічне здоров'я у відповідність до статусу нардепа. Якщо буде необхідність я, і вся фракція зробить все можливе, щоб підлікувати даного депутата. Щоб він міг повноцінно виконувати свої депутатські обов'язки", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявляв, що російська мова має стати державною в Україні до завершення президентського терміну Віктора Януковича. Крім того, на думку Колеснікова, для підтримки існування української мови потрібні мільярдні інвестиції.

7 вересня у Верховній раді був зареєстрований проект Закону "Про мови в Україні", внесений представниками коаліції Олександром Єфремовим, Петром Симоненком і Сергієм Гриневецьким.

Цей законопроект передбачає надання російській мові право вільного функціонування практично у всіх сферах діяльності та фактичне визнання двомовності України на офіційному рівні.

Зараз ви читаєте новину «НУНС переконав групу Жванії не голосувати за занонопроект "Про мови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути