Ексклюзиви
середа, 01 червня 2011 10:18

"Ну як же може маленька Україна загрожувати Росії" - Грищенко

"Ну як же може маленька Україна загрожувати Росії" - Грищенко

Україна в жодному разі не може загрожувати Росії, а вимоги Дмитра Медведєва про приєднання до Митного союзу - це "запитна позиція".

Про це в інтерв'ю "Ехо Москви" розповів міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Президент великої країни (Медведєв - ред.) спілкується з усім світом, не тільки з колегами через кордон. Він спілкується зі своєю елітою, з тими, хто його слухає всередині країни і за її межами. Але необов'язково тільки в країні, яку він згадує. Це позиція, яка називається ідеальною або запитною на дипломатичній мові ", - зазначив Грищенко, відповідаючи на питання про жорстку позицію Медведва щодо вступу України в МС.

Міністр вважає, що запитна позиція може бути всім, чим завгодно.

"Ми хочемо все, і хотіли б, щоб всі були з нами. Але це не означає, що ця запитна позиція є реалістичною. Як ми всі разом будемо забезпечувати інтереси кожної з наших країн, наших економік, наших народів в умовах, коли глобалізація, загалом, ставить основне завдання конкурувати на рівних на основі тих правил, які узгоджені переважною більшістю країн. Це Світова організаія торгівлі ..."

Головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов після цих слів задав питання: "Це загроза, що Україна може викотити нові вимоги Росії?"

"Мені навіть думка така в голову прийти не могла, - відповів Грищенко. - Оскільки ну як же може маленька хоча, звичайно ж, досить ресурсна і зі своєю думкою Україна загрожувати Росії. Та ні, про що ми говоримо. І абсолютно чітко хотів би заявити, щоб не було ніяких сумнівів, в контексті переговорів про приєднання Росії до СОТ ми підтримуємо Росію, завжди заявляли, що ми будемо допомагати в цьому процесі ... "

Зараз ви читаєте новину «"Ну як же може маленька Україна загрожувати Росії" - Грищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути