пʼятниця, 18 листопада 2011 21:44

Новий закон про вибори вбиває шанси демократичних партій – "нашоукраїнець"

Новий закон про вибори вбиває шанси демократичних партій – "нашоукраїнець"

Закон про вибори, який учора був прийнятий, повністю розкритикувала Венеціанська комісія, як такий, що відійшов від попередніх досягнень виборчого законодавства в Україні.

"Мені не зрозуміло, чому опозиція пішла на те, аби "освятити" його", - сказав у коментарі Gazeta.ua народний депутат України, "нашоукраїнець" Зіновій Шкутяк.

"Те, що документ пройшов через комісію, яка була створена із представників опозиції і більшості, означає, що в Європі, у тій же Венеціанській комісії можна говорити, що, мовляв, ми спільно створили закон", - наголосив депутат.

На його думку, цей закон не відповідає потребам українського суспільства з багатьох питань, які не дадуть можливості провести чесні вибори. А п'ятивідсотковий бар'єр відсікає величезну кількість демократичних партій.

"Без сумніву, якщо суспільство розвивається демократичним шляхом, то бар'єр має бути нижчим, аби було більше плюралізму в парламенті. А вибори без блоків – це давнє бажання "регіоналів" з тим, щоб був двопартійний парламент", - зазначив Шкутяк.

"Змішану систему виборів ми уже проходили. Потрібно згадати, як це було десять років тому, і яким був результат. Всі, хто її підтримав, хочуть мати той результат, який був десять років тому", - нагадав парламентар.

Нагадаємо, учора Верховна Рада прийняла новий "Закон про вибори". У ньому підвищують прохідний бар'єр до 5 %, вводиться пропорційно-можоритарна система та забороняється участь блоків у виборах.

Зараз ви читаєте новину «Новий закон про вибори вбиває шанси демократичних партій – "нашоукраїнець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути