середа, 04 грудня 2013 13:42

Новодворська закликає українців до непокори: Потрібно зупинити метро і транспорт

Новодворська закликає українців до непокори: Потрібно зупинити метро і транспорт
Валерія Новодворська. Фото: botinok.co.il

Україна не повинна втрачати момент, щоб зайнятися європейською інтеграцією.

Про це заявила російський демократ Валерія Новодворська, пише видання gordonua.com.

На її думку у геополітичному сенсі ситуація сприятлива саме тепер.

"У наступному році будуть вибори в Європарламент і там почнуть займатися собою. Треба йти в Європу саме зараз. Путін стане лаятися останніми словами, як вуличний хлопчисько, але нічого іншого він не зможе зробити навіть в економічному плані, тому що він зірве олімпіаду, на яку викинуті дуже великі гроші", - сказала вона.

На думку правозахисниці, потрібно вимагати від президента рішення про відставку уряду, не розраховуючи на Верховну Раду. У разі, якщо Янукович на це не піде - приступати до ефективних методів:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побиті на Майдані студенти заявлять про замах на вбивство, юристи обіцяють допомогти

"Не можна йти з Майдану. Потрібно зупинити метро, транспорт. Влаштувати загальний політичний страйк, кампанію громадянської непокори. Зупинити все, що не пов'язане з виживанням. Службовці не йдуть на роботу, студенти та викладачі кидають заняття. Працюють тільки лікарі і продуктові магазини. Звісно, опозиція повинна піти з Ради, поки потрібне рішення не буде прийнято".

Новодворська також вважає, що від президента Януковича потрібно продовжувати вимагати негайного підписання Угоди про асоціацію з Європою.

"Нехай він сам їздить по всій Європі і домовляється. І Юлію нехай відпускає, - сказала засновниця російської партії "Демократичний союз".

"Це ціна, яку Янукович повинен заплатити за те, що доживе на своїй посаді до президентських виборів. Адже інакше йому раніше доведеться піти", - додала вона.

На карту зараз поставлено майбутнє благополуччя України, впевнена Новодворська. Європейський вибір, не її погляд, це єдина альтернатива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Будемо блокувати Раду, поки влада не виконає дві наші вимоги

"Шлях в Європу легким не буде, але ж люди не за шматок ковбаси стоять, а за людську гідність. Дорога до процвітання хоча б на рівні Польщі займе п'ять-десять років. Але Путін дасть жалюгідну рибку, якої вистачить на один обід. Те, що Росія зможе запропонувати, через десять років відгукнеться безвихідною ситуацією. А 10 років не розгинатися - для країни смерть", - аргументує російський політик необхідність відстоювати європейський вибір України. І повторює:

"Силове втручання Росії виключено. В такій ситуації і "Беркут" буде проти міліції. Європа цього не потерпить: це не 68-й рік. Та й газ партнерам Росія повинна прокачувати".

Зараз ви читаєте новину «Новодворська закликає українців до непокори: Потрібно зупинити метро і транспорт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути