Ексклюзиви
пʼятниця, 21 серпня 2020 19:49

Новинського назвали колаборантом, транслював роспропаганду на телеканалі в Україні

Новинського назвали колаборантом, транслював роспропаганду на телеканалі в Україні
Новинський транслював роспропаганду на телеканалі Мураєва.

Позафракційний народний депутат, колишній "регіонал" Вадим Новинський на сьомий рік війни з Російською Федерацією розповідає на телебаченні, що в Україні відбувся "переворот", а на сході – "громадянська війна".

Насправді влада у 2014 році була обрана на визнаних міжнародною спільнотою виборах після втечі попередньої владної верхівки. А на Донбасі зафіксована присутність російських військових, тому такі висловлювання нардепа є колабораціонізмом (співпраця з ворогом), повідомляють журналісти Bihus.info

Журналісти нагадують цитату Новинського на телеканалі "Наш" екс"регіонала" Євгена Мураєва: "Сегодня 6 лет интронизации блаженнейшего Онуфрия (керівник РПЦ в Україні. - Gazeta.ua). Мы все помним в какое время проходила интронизация в 14 году – после Майдана, после госпереворота, который произошел в Украине, после того как сменилась власть, после того как началась междоусобная война на юго-востоке Украины".

У листопаді 2013 року – лютому 2014 року політично-суспільні зміни, які відбулися в Україні, називають Революцією гідності.

Після кількамісячних мітингів режим тодішнього президента Віктора Януковича, намагаючись зупинити та придушити протестувальників, розстріляв кілька десятків євромайданівців. Світова спільнота засудила владу Януковича за розстріли мітингувальників.

Після втечі Януковича, тодішнього міністра внутрішніх справ Захарченка та чи не всієї правлячої верхівки до Росії, навесні та восени 2014 року в Україні відбулися президентські та парламентські вибори.

В Органiзацiї з безпеки і співпраці в Європi (ОБСЄ) визнали президентські і парламентські вибори демократичними. Зокрема спостерiгачi вiд мiсiї ОБСЄ заявили, що вибори в Україні вiдбулися вiдповiдно до мiжнародних норм i стандартiв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепа з ОПЗЖ Кузьміна зловили на брехні

Революцію гідності "переворотом" називає керівництво країни-агресора, а райсуд Москви у грудні 2016-го за позовом "регіонала" Володимира Олійника навіть виніс рішення, у якому назвав Майдан "державним переворотом". Тож така риторика Новинського є транслюванням пропагандистських меседжів країни-агресора, зазначає Bihus.info.

20 лютого 2014 року Російська Федерація вторглася в Україну на Кримський півостров, який досі лишається під її окупацією. А вже 1 березня президент РФ Володимир Путін отримав згоду профільних комітетів Ради Безпеки РФ на використання військ на території України.

Весною 2014-го розпочалася російська агресія на Донбасі.

Світова спільнота визнала, що на територію України вторглися російські війська і засудила збройну агресію РФ у Криму та на Донбасі. ЄС, США, Японія, Норвегія, Австралія – загалом 41 країна, а також Парламентська Асамблея Ради Європи почали вводити проти Росії політичні та економічні санкції.

У жовтні 2018-го представник в Україні Організації з безпеки і співпраці в Європі Александр Гуґ зазначав, що місія ОБСЄ фіксувала на Донбасі людей із знаками Російської Федерації. А також говорили з полоненими, які заявляли, що є військовослужбовцями збройних сил Росії.

У проєкті резолюції "Зміцнення взаємної довіри і співпраці заради миру і процвітання в регіоні ОБСЄ" від липня 2017 року визнається, що райони Донецької і Луганської областей перебувають під контролем "російських гібридних сил".

Також у стенограмі на сайті місії США в ОБСЄ від 16 січня 2020 року зазначається, що ОБСЄ документувала перекидання військової техніки з території РФ в Україну.

Журналісти не вперше ловлять нардепів на брехні. Зокрема - нардепів з ОПЗЖ Наталію Королевську та Вадима Рабіновича.

Зараз ви читаєте новину «Новинського назвали колаборантом, транслював роспропаганду на телеканалі в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути