понеділок, 24 грудня 2012 20:02

Новий уряд буде суто технічним - політолог

Новий уряд буде суто технічним - політолог
На думку політолога, до уряду прийшла команда сина президента Олександра Януковича. Фото: ia-centr.ru

У новому уряді посилені позиції Олександра Януковича та Дмитра Фірташа.

Таку думку висловив керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко у коментарі для Gazeta.ua.

"Призначення першим віце-прем'єром Арбузова очікуване, бо по Києву у сіті-лайтах він красувався останні два місяці, - зазначає пролітолог. - Це була його публічна розкрутка. Тепер зрозуміло, що його готують до більшої місії - стати майбутнім наступником Азарова. Взагалі до уряду прийшла команда сина президента Олександра Януковича - Арбузов, Клименко, Захарченко. Призначення Юрія Бойка віце-прем'єром посилює позиції Дмитра Фірташа".

За словами фахівця, віце-прем'ра Бориса Колесникова прибрали з уряду через те, що у нього погіршилися стосунки з Олександром Януковичем.

"Із недавнього часу стосунки між ними стали натягнутими, - каже Бондаренко. - Останньою краплею стали скандали зі швидкісними потягами "Хюндай", які ледве не щодня зупиняються у холодних степах України. Їх купівлю лобіював саме Колесников. До того ж він виконав свою основну місію - проведення Євро-2012, тож тепер може спокійно йти з уряду. До нього було багато претензій із боку конкуруючих кланів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп: "В уряд прийшли люди, які не здатні на нові ідеї"

Президент залишив Дмитра Табачника в уряді, бо він досвідчений політтехнолог, який провів не одну президентську кампанію, вважає Бондаренко.

"Януковичу він ще знадобиться у такій іпостасі у 2015 році, - припускає фахівець. - Табачник насправді не такий уже закінчений українофоб, він навмисне подразнює країну, щоб розділяти і володарювати. До того ж його кандидатура пролобійована Кремлем для покращення стосунків між Україною і Росією. Непризначення міністра культури свідчить про те, що гуманітарна складова була і залишається ахілесовою п'ятою уряду Азарова".

Новий уряд буде технічним, переконаний політолог.

"Цей уряд покликаний виконати суто технічну роль в умовах нової хвилі кризи, щоб потім поступитися місцем більш амбіційним і досвідченим політикам. Тігіпко, Порошенко, Хорошковський, Колесников тощо вирішили переховатися від кризи у парламенті чи деінде, щоб остаточно не спалити свої рейтинги. Вони розуміють, що під час економічного обвалу їм доведеться з реформаторів перетворитися на пожежників. А бути хлопчиками для биття людям із такими амбіціями зовсім не хочеться", - підсумував Володимир Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Новий уряд буде суто технічним - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути