Ексклюзиви
середа, 29 липня 2009 13:09

Новий транш у МВФ будуть просити у вересні

Новий транш у МВФ будуть просити у вересні

Переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про надання наступного траншу кредиту для України можуть початися вже в кінці вересня.

Про це журналістам в середу повідомив в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський, передає  "Інтерфакс-Україна".

"За попередніми домовленостями, це має бути листопад. Але, наскільки я знаю, зараз МВФ розглядає можливість, і, швидше за все, таке рішення буде прийняте, про те, що перегляд (програми співробітництва) буде перенесено на вересень. Наприкінці вересня, я думаю, місія МВФ вже зможе приїхати до України", - сказав він.

За словами Уманського, сума наступного траншу МВФ планується на рівні "більше 2 млрд. SDR, а подальшого траншу - 375 млн. SDR".

Він нагадав, що програма співробітництва України з МВФ розрахована на 2009-2010 роки.

Уманський також повідомив, що кошти, отримані в рамках третього траншу будуть направлені на фінансування дефіциту бюджету, в першу чергу, на забезпечення зовнішніх зобов"язань країни.

З іншого боку, за словами в.о. міністра фінансів, отриманий валютний ресурс допоможе уряду сприяти Нацбанку, "щодо стерилізації надмірної ліквідності гривневої і угамувати ті настрої, які зараз є, на жаль, на валютному ринку".

Як повідомлялося, Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила другий перегляд програми співробітництва з Україною і схвалила виділення третього траншу кредиту на суму близько 3,3 млрд. доларів.

Економічна правда
Зараз ви читаєте новину «Новий транш у МВФ будуть просити у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути