Ексклюзиви
субота, 23 червня 2018 19:48

Новий губернатор Донеччини може щільно почистити сепаратистів

Новий губернатор Донеччини може щільно почистити сепаратистів
Президент призначив новим очільником Донеччини Олександра Куця. Фото: twitter.com/stsegolko

Новопризначений глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації генерал СБУ Олександр Куць може очистити регіон від сепаратистів.

Таку думку висловив політолог Кирило Сазонов в ефірі "112 Україна".

Він зазначив, що Куць може стати кращим губернатором за свого попередника Павла Жебрівського, який не виправдав очікувань громадян.

"Принаймні він почистив свою службу. У Донецьку СБУ була ще до революції дуже щільно напхана російською агентурою. Той же глава донецької "Альфи" Ходаковський перейшов у батальйон "Восток", міліція тотально переходила на бік бойовиків. Він трішки їх почистив.

Він із СБУ, ближче до військових. А влада в регіоні зараз належить військовим. Є надія, що ставши губернатором, він може дуже щільно зайнятися чисткою. І не лише спецслужб, а й органів влади, місцевого самоврядування", - припустив Сазонов.

Він зазначив, що сепаратисти на Донбасі осміліли.

"Зараз вони на останній стадії, коли вже подають позови проти України. Позов про образу честі та гідності Штепа подає на Ірину Геращенко. Вони осміліли, зрозуміли, що їм нічого не буде, вони тут залишилися реальними господарями. Сподіваюся, він це розіб'є", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ розповіли про офшорний бізнес родини Жебрівського

22 червня президент Петро Порошенко представив у Краматорську нового голову Донецької обласної військово-цивільної адміністрації генерала СБУ Олександра Куця.

Він народився у російському Ростові-на-Дону, в Україні живе з 1990-х років. 2015-го став керівником Донецького управління СБУ. Очолював заходи з виявлення та викриття 3 зрадників у лавах його управління. Зокрема, завербованих Росією контррозвідника та шифрувальника. Влітку минулого року очолив новостворене управління СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «Новий губернатор Донеччини може щільно почистити сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути