Ексклюзиви
пʼятниця, 12 листопада 2021 10:26

"Нова зброя Путіна" - Арестович заявив про серйозну загрозу для України

"Нова зброя Путіна" - Арестович заявив про серйозну загрозу для України
На білорусько-польському кордоні нелегали розбили табір. Вони прибули до Білорусі під виглядом туристів. Звідти планували потрапити в країни ЄС. Фото: REUTERS

Міграційною кризою на кордоні Білорусі з Євросоюзом Росія "розв'язує питання" подальшого створення єдиної держави.

Після того Кремль перекине зусилля на Україну. Таку думку висловив позаштатний радник глави Офіса президента Олексій Арестович в ефірі каналу "Україна 24".

"Це нова зброя Путіна - нелегальні мігранти. Плюс ядерні бомбардувальники патрулюватимуть. Уявляєте картинку для НАТО? З одного боку мігранти штурмують кордони й над цим усім літають ядерні бомбардувальники", - говорить Арестович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуть під дулами автоматів: як мігранти долають шлях у Білорусь

На його думку, Росія в такий спосіб тисне на країни ЄС і НАТО. Після розв'язання "білоруського питання РФ почне дії проти України, прогнозує він.

Історія з мігрантами може бути певним моментом для відвертання уваги, перед тим як основні зусилля спрямувати проти України, додав Арестович.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли.

Влада Польщі привела в бойову готовність сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями.

Кордон Польщі з Білоруссю захищають приблизно 13 тис. військовослужбовців. Вони допомагають прикордонникам уздовж цієї ділянки рубежу.

Зараз ви читаєте новину «"Нова зброя Путіна" - Арестович заявив про серйозну загрозу для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути