понеділок, 02 січня 2023 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Нова заява Буданова: до березня росіяни дійдуть до критичного стану

Нова заява Буданова: до березня росіяни дійдуть до критичного стану
Керівник ГУР МО Кирило Буданов оцінив, наскільки Росія здатна забезпечувати свою армію снарядами та зброєю. Фото: УП

Росія не прораховувала того, що повномасштабна війна проти України триватиме певний період. Тому застосовувала дуже значні обсяги боєприпасів одразу.

Можливість забезпечувати свою армію снарядами та зброєю стане критичною в Росії ближче до весни. Про це заявив керівник Головного управління української розвідки Кирило Буданов в телемарафоні "Єдині новини" 2 січня, передає Gazeta.ua.

За його словами, ближче до осені окупанти зрозуміли, що вони не зможуть забезпечувати свою армію снарядами та зброєю довгий термін.

"Вони почали обмежувати кількість боєприпасів, які застосовують щодня. Зараз кількість впала до 19–20 тисяч на добу, а починали з 60 тисяч. Тобто впала в три рази", – зазначив Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники планують наступати ‒ у ГУР спрогнозували дії РФ 2023 року

Він також сказав про паритетність щодо забезпечення зброєю та боєприпасами.

"Ми як діставали ці боєприпаси за кордоном і виробляли нові, так і будемо. А Росія стикнеться з проблемою: все, на що вони можуть розраховувати, це їхній залишок. До березня вони дійдуть до критичного стану. І небагата кількість того, що вони зможуть дістати за кордоном, ні на що не вплине", – заявив він.

Буданов наголосив, що такі обсяги виготовлення боєприпасів не здатний забезпечувати весь світ.

"Це аномальна кількість", – додав він.

Новий 2023 рік принесе українцям радість та перемогу у війні з Росією. Хороших новин варто чекати в середині чи у другій половині 2023-го, заявив Кирило Буданов. Говорячи про це, він спирається "на вже запущені процеси, які дадуть результат".

Натомість генсек НАТО Єнс Столтенберґ переконаний, що Росія готується до затяжної війни в Україні, а диктатор Володимир Путін планує нові наступи. За словами генсека, немає ознак, що Путін відмовився від ідеї захопити всю Україну.

Зараз ви читаєте новину «Нова заява Буданова: до березня росіяни дійдуть до критичного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути