Ексклюзиви
вівторок, 09 червня 2020 11:45

Нова вінницька партія може вже на старті мати більше 5% підтримки виборців

Нова вінницька партія може вже на старті мати більше 5% підтримки виборців
У Вінниці відзначають стрімке падіння рейтингу президентської партії "Слуга народу" більш як на 20%

Вже декілька місяців політичною топ-темою у Вінницькій області стали чутки про створення першої місцевої партії. Просуває цю ідею громадський рух "Ми Вінничани", який нещодавно офіційно заявив про початок формування такої партії.

Все це відбувається на тлі стрімкого падіння у Вінниці рейтингу президентської партії "Слуга народу" більш як на 20% та зростанням токсичності старих політичних брендів.

Місцеві експерти, політичні видання і телеграм-канали вважають створення вінницької партії головною інтригою року та пророкують цьому проекту суттєві політичні дивіденти.

Позаяк в умовах посилення загальнонаціональної політичної кризи саме регіональні проєкти можуть отримати несподівану перевагу, перш за все за рахунок однозначної містечкової специфіки. Спрацює гасло: "Купуй своє!".

А поки в ЗМІ та соцмережах гадають, хто може стояти за партією вінничан і озвучують версії: нова партія – це технічний проєкт Офісу Президента, спойлер партії Порошенка, друга колона Гройсмана тощо, громадський рух "Вінничани" декларує, що в новій партії не буде штучних лідерів та чергових "месій", бо вважають такі маніпуляційні технології однією з головних проблем політичної деградації в країні.

"Нам кожного разу нав'язували лідерів. "Нових" лідерів, "міцних господарників", "месій", "тих хто почує кожного", чим закінчились всі ці історії для українців - ми вже бачимо.

Можливо, нарешті, настав той час, коли не штучні та нав'язані лідери будуть керувати українцями та вінничанами, а самі вінничани будуть вирішувати що для них краще і як має бути?

В нашому об'єднанні не буде лідера до тих пір, поки вінничани самі не вирішать, що він їм потрібен і якщо потрібен, то хто саме.

Лідера Вінничан повинні обирати самі вінничани", - пояснюють свою позицію "вінничани".

Зараз ви читаєте новину «Нова вінницька партія може вже на старті мати більше 5% підтримки виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути