середа, 29 червня 2022 03:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Норвегія відмовилась пропускати російський вантаж на острів Шпіцберген

Норвегія відмовилась пропускати російський вантаж на острів Шпіцберген
На Шпіцберген не пропустили російський вантаж. Фото: АіФ

Влада Норвегії відхилила дозвіл російській гірничодобувній компанії перевезти товари на територію Шпіцбергена через материкову частину країни.

Конкретну заявку на отримання дозволу на транспортування було відхилено ще 15 червня, повідомляє видання NRK з посиланням на Міністерство закордонних справ Норвегії.

На прикордонній станції Стурскуг "застрягли" 20 тонн російських товарів, які прямували до російського шахтарського міста Баренцбург на території Шпіцбергену.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Норвегії є спільний кордон із Росією. Ми готові до військової агресії" – Сандра Андерсен Ейра

Заявку подала гірничодобувна компанія "Траст Арктиквугілля" і посольство Росії надіслало листа до МЗС Норвегії, попросивши про виняток із санкцій. У листі росіян йдеться, що вони бояться гуманітарної кризи, якщо товари не будуть пропущені через Стурскуг. Однак у МЗС Норвегії заявили, що в Баренцбурзі діють ті самі закони, що й на всій території Шпіцбергену.

Російські вантажі раніше прибували на Шпіцберген з Мурманська до Тромсе вантажівками через єдиний КПП "Стурскуг" на кордоні РФ та Норвегії.

На острови вантажі доставляє єдине вантажне судно Bring, яке вирушає на архіпелаг кожні 10 днів. У Баренцбурзі мешкають близько 500 людей, серед яких шахтарі, які працюють на вугільних шахтах російського "Арктиквугілля".

Норвегія не є членом ЄС, але входить у Європейську економічну зону, а також приєдналася до всіх шести пакетів санкцій, запроваджених проти Росії через вторгнення в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Норвегія відмовилась пропускати російський вантаж на острів Шпіцберген». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути