вівторок, 11 січня 2022 10:59

"Нормандський формат": Зеленський заявив про "необхідні рішення"

Президент України Володимир Зеленський заявив, що настав час "предметно домовлятися" про припинення конфлікту на Донбасі.

Про це сказав на зустрічі з радником канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Єнсом Пльотнером і радником президента Франції Еммануелем Бонном.

Ті відвідали Київ після переговорів у Москві щодо продовження діалогу в "нормандському форматі".

"Настав час предметно домовлятися про припинення конфлікту. І ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн", - заявив Зеленський.

Автор: president.gov.ua
  Зустріч відбулася у Києві.
Зустріч відбулася у Києві.

Співрозмовники обмінялися думками щодо теперішньої ситуації та обговорили подальші кроки для мирного врегулювання російсько-українського конфлікту, а також деескалації ситуації на кордонах України, повідомив сайт глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі підірвалися двоє українських воїнів

Україна передала німецькому й французькому радникам лідерів країн детальну інформацію щодо імплементації Мінських домовленостей і рішень останнього саміту 2019 року в Парижі.

7 січня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що його країна й Німеччина ініцюють зустріч у "нормандському форматі" впродовж найближчих тижнів.

Зеленський зустрічався з Путіним у грудні 2019-го під час засідання "нормандської четвірки" в Парижі. Відтоді зустрічей із президентом країни-агресора не було.

Зараз ви читаєте новину «"Нормандський формат": Зеленський заявив про "необхідні рішення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути