неділя, 15 вересня 2024 14:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Ніякої "заморозки" війни - МЗС України зробило заяву

Ніякої "заморозки" війни - МЗС України зробило заяву
Україна не планує погоджуватися на жодне "заморожування" війни, сказав Георгій Тихий. Фото: radiosvoboda.org

Україна не планує погоджуватися на жодне "заморожування" війни.

Про це у неділю заявив речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий, коментуючи публікацію німецького видання BILD.

"Ні, Україна не планує погоджуватися на жодне "заморожування" війни. Джерело, яке повідомило про це, не знає про план президента Зеленського. Елементи, які президент представить у США, безсумнівно, посилять, а не послаблять Україну та її воїнів", - сказав Тихий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський доповів про Курщину. Тиснемо на Росію, щоб там відчувалася війна - президент

Раніше BILD опублікував статтю, в якій написали, що президент України Володимир Зеленський представить президенту Сполучених Штатів Америки Джозефу Байдену стратегію, яка передбачає вимогу дозволу використовувати західну зброю для ударів углиб Росії і готовність припинення вогню на певних ділянках фронту.

Радник президента України Дмитро Литвин назвав публікацію BILD фейком.

"Bild поширив фейк. План перемоги Bild не бачив, і з тих кількох людей, які на сьогодні залучені президентом у підготовку плану перемоги, ніхто з "Більдом" не говорив. Мінськ-3 або будь-який інший формат ніхто росіянам не подарує. Україна проти будь-якої заморозки війни, і на всіх рівнях влада України про це говорить. І для нас важливо, щоб Сполучені Штати підтримали саме план перемоги України, а не капітуляції чи заморозок", - сказав Литвин.

Минулого тижня Зеленський повідомив, що Байдену, а також кандидатам у президенти США Камалі Гарріс і Дональду Трампу буде представлено план перемоги України.

Цього тижня президент України обговорив допомогу далекобійною зброєю з державним секретарем США Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі.

Зараз ви читаєте новину «Ніякої "заморозки" війни - МЗС України зробило заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути