четвер, 08 вересня 2022 21:20

Ніяких псевдореферендумів не буде – Верещук

Ніяких псевдореферендумів не буде – Верещук
Росіяни не можуть провести псевдореферендум на окупованій території. Фото: eastnews.ua

На тимчасово окупованій території російські окупанти не зможуть провести ніякі псевдореферендуми.

У них там немає підтримки, сказала міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі майже немає прихильників окупації – Федоров

"Немає ніякої підтримки, і вони це чудово розуміють, вони навіть картинки не можуть зробити. І всі їхні зусилля, тиск, насильство, все, що вони вчиняють, не справляє враження на український народ, який залишається незламним. Вони не можуть нічого організувати, саме тому переносять вже втретє, і вже, я так думаю, не буде проведено таких "референдумів", бо це цирк-шапіто, там немає, про що говорити", – сказала вона.

Загарбники самі не знають, чого хочуть отримати на псевдореферендумах.

"У них немає мети чіткої, тому що пріоритети розставляє наша армія, яка проводить успішні контрнаступальні дії. І всі референдуми проведе наша армія, будуть їм і бюлетені, і все, що вони надумали", – пояснила Верещук.

Будуть санкції стосовно всіх росіян, які брали участь у підготовці до псевдореферендумів

"Ті росіяни, які приїдуть на територію України організовувати якісь "референдуми", будуть судимі за міжнародним законодавством", – наголосила міністерка.

У Мелітополі українські сили Спротиву знищили "штаб" з підготовки в місті російського псевдореферендуму. Вибухи в південно-східних районах міста, які чули місцеві жителі, виявилися звуками знищення захопленої окупантами будівлі "Нової Пошти".

За даними радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, російські загарбники хочуть провести псевдореферендум 4 листопада 2022 року.

Перед псевдореферендумом російські окупанти намагаються підкупити мешканців Херсонської області. Пропонують їм "допомогу" в обмін на відмову від українського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Ніяких псевдореферендумів не буде – Верещук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути