Ексклюзиви
пʼятниця, 15 грудня 2023 02:22

Німецький розвідник продавав секретні дані Кремлю

Німецький розвідник продавав секретні дані Кремлю
Володимир Путін отримував дані від німецького шпіона. Фото: Bild

Російська спецслужба заплатила щонайменше €450 тис. колишньому співробітнику Служби зовнішньої розвідки Німеччини в обмін на інформацію про зброю, якою Захід озброював Україну.

Прокуратура звинуватила колишнього розвідника Карстена Лінке та його спільника, німецького торговця діамантами російського походження на ім'я Артур Еллер, у державній зраді, яка полягала у продажу секретної інформації ФСБ Росії, повідомляє Reuters.

Лінке погодився допомогти багатому російському бізнесменові, знайомому Еллера, отримати дозвіл на проживання в Німеччині, а також погодився надати інформацію для ФСБ. Бізнесмен, названий лише паном Мізаєвим, запропонував "зробити щось добре для обох своїх країн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Словенії втрапив у скандал через російських шпигунів

Еллер зробив на смартфон фотографії секретних документів, які роздрукував Лінке, а потім передавав фото співробітникам ФСБ під час поїздок до Москви.

Згодом ФСБ видала їм три спеціалізовані телефони для шпигунства. Еллер також отримав сотні тисяч євро готівкою для оплати його послуг і послуг Лінке.

Адвокат Лінке стверджував, що його підзахисному не показали конфіденційні докази проти нього, і назвав процес "показовим судилищем".

Суд триватиме до літа 2024 року. Державна зрада в Німеччині карається аж до довічного ув'язнення.

Російські шпигуни були й залишаються найбільшою загрозою для Данії та низки європейських країн. Війна в Україні тільки збільшила шпигунські потреби Росії.

Близько 80 російських шпигунів перебувають у Швейцарії. Це приблизно одна п'ята частина від загальної кількості агентів Росії в Європі.

Зараз ви читаєте новину «Німецький розвідник продавав секретні дані Кремлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути