Ексклюзиви
середа, 23 березня 2022 13:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина визначилася із позицією щодо переговорів між Україною і РФ

Німеччина визначилася із позицією щодо переговорів між Україною і РФ
Неможливо прогнозувати, чи будуть успішними прямі переговори між Києвом і Москвою. Фото: pixabay.com

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв допомогти в пошуку політичного вирішення питаня щодо війни в Україні.

Водночас під час загальних дебатів у Бундестазі в середу він запевнив, що не втручатиметься та не нав'язуватиме своїх уявлень про майбутній мир, повідомляє "Укрінформ".

"Президент Росії Володимир Путін повинен почути правду про війну в Україні. А правда в тому, що війна не лише руйнує Україну, цією війною Путін також руйнує майбутнє РФ", - сказав Шольц.

Він зазначив, що перебуває у постійному контакті з президентом України Володимиром Зеленським. Але визнав, що неможливо прогнозувати, чи будуть успішними прямі переговори між Києвом і Москвою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц несподівано закликав ввести ембарго на російські нафту й газ

"Ми не залишимо каменя на камені, доки на нашому континенті знову не запанує мир. Зброя повинна замовчати негайно. Виключно українці мають вирішити, як їм вести ці переговори, більше ніхто. Усе, що може зробити Німеччина, щоб допомогти Україні знайти політичне рішення, вона зробить", - пообіцяв канцлер.

ФРН стоїть на боці України. Країна цілком може розраховувати на допомогу Німеччини. Водночас НАТО не буде втручатися, додав Шольц.

"Це стосується, зокрема, запровадження безполітної зони. Голоси тих, хто закликає створити таку зону, а також тих, хто пропонує направити в Україну миротворчі сили НАТО, почуті, але не повинно бути прямого протистояння між НАТО і Росією. Альянс не стане учасником війни", - підкреслив він.

Україна не йде на поступки у переговорах із Росією. Позиція останньої є пропагандистською.

Президент Зеленський заявив, що якщо переговори із РФ проваляться, то це означатиме Третю світову війну.

В Україні неможливі компроміси з незалежністю та її територіальною цілісністю. Українська сторона готова обговорювати будь-які питання, готова до зустрічей із представниками РФ. Наразі ведеться потужна робота, у якій беруть участь також партнери України. Усе це необхідне тому, що перемовини та домовленості – найкоротший шлях до припинення війни. А поки їх немає, українські військові боронитимуть країну стільки, скільки потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина визначилася із позицією щодо переговорів між Україною і РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути