середа, 07 листопада 2012 15:58

"Ніколи ще вибори в Україні не були настільки брутальними і брудними" - нардеп

"Ніколи ще вибори в Україні не були настільки брутальними і брудними" - нардеп
Андрій Парубій: "Заява Азарова - брехлива". Фото: sd.net.ua

Влада не просто потурає фальсифікаціям та порушенням на виборах, а безпосередньо сама їх вчиняє.

Про це сказав народний депутат Андрій Парубій, коментуючи Gazeta.ua заяву прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що фальсифікацій на виборах не було і жодних претензій до влади бути не може.

Нардеп розповів, що вже майже тиждень знаходиться на одному з проблемних округів у Каневі. У 197-му окрузі за перемогу борються самовисуванець Богдан Губський і кандидат від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Леонід Даценко.

На прикладі тільки цього одного округу, наголосив Парубій, можна побачити наскільки брудними були ці вибори і як влада досі вдається до абсурдних фальсифікацій і порушення закону.

"Буквально цієї ночі о 5 годині ранку в канівську окружну виборчу комісію ввірвалися працівники ОМОНу і фактично з допомогою голови ОВК незаконно викрали всі протоколи і вивезли їх на Київ, - розповів парламентар. - Це конкретний факт, який стався цієї ночі під опікою Губського. А це ж лише один із дуже багатьох подібних фактів. Це яскраве свідчення, що влада і силові органи, які керуються прямою вказівкою з Банкової, не те, що потурають, а безпосередньо вчиняють злочин на виборах в нашій державі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога каже, що слова Азарова звучать непереконливо

Парубій наголосив, що брудніших виборів, ніж ці, в Україні ще не було за всі роки незалежності.

"Тому в цьому випадку заяву Азарова можна розглядати як брехливу, як таку, що не відповідає дійсності і як таку, яка намагається ввести в оману людей. Бо я, перебуваючи багато днів в Каневі, на свої очі бачив, наскільки цинічно влада сьогодні вдається до фальсифікації виборів, до знищення волевиявлення людей", - підкреслив він.

Парубій додав: "За більш ніж 20 років існування української держави, ще жодного разу вибори в Україні не були настільки брутальними і настільки брудними".

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що до влади не може бути ніяких претензій щодо виборів, бо вони були найкраще організованими виборами в історії незалежної країни: "Це були найкраще організовані вибори за історію незалежності. У 95% округів вони відбулись так, що іноземні спостерігачі називали їх зразковими. То які можуть бути претензії до влади? Ніяких! Я це офіційно і категорично заявляю".

"Де фальсифікації, про які дехто з опозиції голосить? Ким вони доведені? Насправді не була порушена жодна демократична норма, жодна демократична процедура. Тому на який підставі з'явилась абсурдна ідея чи вимога, чи погроза обнулити результати виборів?", - додав Азаров.

Зараз ви читаєте новину «"Ніколи ще вибори в Україні не були настільки брутальними і брудними" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути