вівторок, 26 червня 2012 16:18

Ніколаєнко: "Ліві" домовляються навіть з КОДом, а ЗМІ перекручують інформацію

Ніколаєнко:  "Ліві" домовляються навіть з КОДом, а ЗМІ перекручують інформацію
Станіслав Ніколаєнко каже, що активно веде переговори про співпрацю. Фото: obozrevatel.com

Партія "Об'єднаних лівих і селян", яку очолює Станіслав Ніколаєнко, уже домовилася про спільне висунення мажоритарних кандидатів з соціалістами і веде переговори з партією Петра Симоненка.

Про це, коментуючи публікацію Комерсанта, про те, що начебто "ліві" не змогли домовитися про співпрацю, у коментарі Gazeta.ua розповів сам екс-міністр освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про потребу нової лівиці

"Тут трошки викривлена ситуація. Справа в тому, що відмови (від соціалістів про співпрацю, як про це пише видання Комерсант — ред.) як такої не було. Скажу відверто, сьогодні в десяти областях за сприяння нашої команди уже такі домовленості є — із соціалістами, а йдуть переговори з комуністами", - наголосив політик.

Ніколаєнко не готовий озвучити увесь список домовленостей, проте навів кілька прикладів: "Скажімо, Кіровоград: Микола Садовий — керівник соціалістів та Іван Андрієвський — один з наших керівників, вже провели кілька зустрічей, є певні домовленості. Вони нас готові підтримати в Голованівському районі, а ми їх готові підтримати в окрузі в Знам'янському районі. Тобто в нас є домовленості".

Також за словами політика, йдуть переговори про співпрацю між його політичною силою та соціалістами у Запорізькій та Херсонській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліві партії готуються об'єднатися

"Я не кажу, що вже точно домовились, адже ще є час. Дехто ще планує, що і те буде, і те буде, а чим ближче до виборів, то вони ж побачать, що залишилися у розбитого корита і будуть триматися за соломинки",- наголосив він.

Ніколаєнко каже, що має на меті створити в кінці-кінців єдину лівоцентристську партію, яка всіх ошелешить "наче холодний душ", " бо немає іншої альтернативи, як сильна лівоцентристська партія, яка може захищати права середнього класу".

"Стратегічне завдання, яке ставить собі "Партія об'єднаних лівих і селян" - це об'єднання лівих сил. І якщо ми з ним запізнилися десь на рік, то ми його все одно завершимо після виборів і вийдемо консолідованою силою на президентські вибори", - розповів екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КПУ ніколи не розірве стосунки з "регіоналами" - експерт

Ніколаєнко каже, що веде переговори з КПУ, зустрічався з Симоненком, і відкидає інформацію ЗМІ про те, що його партія начебто не може домовитись з об'єднаною опозицією.

"Зараз ми координуємо сили на чесних виборах, за зборі протоколів, на ненападі. Доречі ми такі розмови і з КОДом ведем, я не розумію, чого ЗМІ пишуть, що ми з Кодом не можемо: ми домовляємося. Ми не можемо з КОДом єдиного списку висунути, бо це технічно неможливо. А от переговори про чесні вибори, про координацію зусиль на виборах, про отримання протоколів, про спільних спостерігачів, і навіть про підтримку кандидатів в округах, де сильний явно кандидат, такі перемовини також ідуть. Ми ліва опозиція і будемо свою функцію виконувати", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «Ніколаєнко: "Ліві" домовляються навіть з КОДом, а ЗМІ перекручують інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути