понеділок, 18 червня 2012 14:35

"Мовний законопроект має ксенофобский та сепаратистський характер" - нардеп

"Мовний законопроект має ксенофобский та сепаратистський характер" - нардеп
Іван Заєць переконаний, що ПР хоче розділити країну. Фото: www.radiosvoboda.org

Законопроект Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова "Про засади мовної державної політики" спрямований на розділення країни та має ксенофобський характер.

Про це на прес-конференції у Києві сказав народний депутат Іван Заєць.

"По-перше, треба усвідомити зміст цього законопроекту, його призначення. Друге — це те, в який спосіб проштовхується цей законопроект, як він зароджується. І третє питання — це питання відповідальності тих народних депутатів, які голосували у першому читанні, питання відповідальності президента та інших", - наголосив він.

Парламентар переконаний, що мовний законопроект "регіоналів" має ксенофобський та сепаратистський характер.

Він пояснив: "Якщо в цілому оцінити цей законопроект, то це певний рубікон, який перейшла влада і приступила до нищення української нації й української держави. Тому цей законопроект вкрай ксенофобський щодо української нації, спрямований на звуження сфери функціонування української мови не тільки у позаофіційному просторі, а й в офіційному. По суті, мова іде про витіснення української мови як державної офіційної із життя суспільства. А отже, це смерть будь-якої нації, будь-якої держави. Тому що саме державна мова є визначальним чинником державотворення у будь-якій країні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко заявив, що якби "регіонали" махали бітами, то "мовний" закон був би прийнятий ще у минулому році

Заєць переконаний, що влада ціленаправлено намагається розділити країну і робить це вже не перший рік.

"Цей законопроект наповнений нормами, які стимулюють сепаратизм. Справа в тому, що Партія регіонів, комуністи, президент Янукович дуже довго творять політику по розділенню української держави на певні князівства. Ця політична сегрегація почалася ще з президентських виборів 2004 року, коли ПР поширила картинку про три сорти України. Вони хочуть доповнити цю картинку мовно-етнічною сегрегацію. Це надзвичайно небезпечні речі".

Нардеп додав: "Ми це бачили не раз на Балканах, ми це бачили і в рамках колишнього СРСР. Тому він дуже небезпечний саме своїм сепаратизмом. Він небезпечний тим, що спрямований на те, щоб посіяти міжнаціональну ворожнечу, щоб розсварити людей, щоб спрямувати регіон проти регіону".

Зараз ви читаєте новину «"Мовний законопроект має ксенофобский та сепаратистський характер" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

250

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути