четвер, 14 червня 2012 15:44

Колесніченко заявив, що якби "регіонали" махали бітами, то "мовний" закон був би прийнятий ще у минулому році

Колесніченко заявив, що якби "регіонали" махали бітами, то "мовний" закон був би прийнятий ще у минулому році
Вадим Колесніченко звинуватив Литвина у гальмуванні "мовного" законопроекту. Фото: podrobnosti.ua

Один із авторів скандального законопроекту "Про засади державної мовної політики", народний депутат-"регіонал" Вадим Колесніченко звинувачує спікера парламенту Володимира Литвина у затягуванні із розглядом цього документа в стінах Верховної Ради.

Так Колесніченко прокоментував Gazeta.ua заяви окремих політиків про те, що Партія регіонів навмисно розігрує карту російської мови саме напередодні виборів, оскільки їй немає більше чим похизуватись в економічному та соціальному планах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Нашій Україні" пояснили, для чого Партія регіонів розігрує карту російської мови

"У нас є закон про регламент. Я не можу перескочити його. Півтора року пан Литвин заважав навіть внесенню законопроекту про мови, авторами якого були Єфремов, Гриневецький та Симоненко", - відзначив парламентарій.

Він нагадав, що коли парламент не проголосував за внесення цього законопроекту у порядок денний, він був знятий з розгляду.

"Після цього ми не маємо право вносити аналогічний законопроект. Його можна було внести тільки на наступній парламентській сесії, що і було зроблено мною та Ківаловим 27 серпня згідно регламенту", - зауважив Колесніченко.

"Регіонал" уточнив, що після цього він двічі був у Венеціанській комісії з проханням, щоб вона максимально швидко дала свої зауваження щодо законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венеціанська комісія "розгромила" мовний закон "регіоналів"

"Я також написав листа, як заступник керівника фракції по законодавчій роботі, щоб пан Литвин відіслав цей законопроект. Півтора місяці пан Литвин нічого не робив. Після цього я вніс депутатський запит. На наступний день спікер ВР відправив цей законопроект у Венеціанську комісію, яка через 4 тижні, як і обіцяла, повернула його. 7 лютого на наступній парламентській сесії цей законопроект нарешті був внесений у порядок денний для голосування у ВР", - розповів Колесніченко.

"То яким чином можна ще пояснити, що це робиться не під вибори, а у відповідності з регламентом і намаганнями пана Литвина зламати розгляд цього питання?" - поцікавився парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин не пояснив, чому перед голосуванням за "мови" поміняв законопроекти місцями

Він запевнив, що зробив все, що міг для внесення на розгляд "мовного" законопроекту у Верховній Раді.

"Правда, якщо б ми з бітами прийшли і почали когось бити по голові, то, мабуть, його можна було зареєструвати і проголосувати ще у вересні минулого року. Але це не є нормою нашого регламенту. З цим треба звертатись до інших політиків, а не до фракції Партії регіонів", - резюмував Колесніченко.

Зараз ви читаєте новину «Колесніченко заявив, що якби "регіонали" махали бітами, то "мовний" закон був би прийнятий ще у минулому році ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути