пʼятниця, 25 вересня 2020 13:36

"Ні зустрічей, ні розмов" - як Зеленський бойкотуватиме Лукашенка

"Ні зустрічей, ні розмов" - як Зеленський бойкотуватиме Лукашенка
Горбач пояснив, як Україна бойкотуватиме Лукашенка. Фото: Слоло і Діло

Україна не визнала президентом Білорусі самопроголошеного Олександра Лукашенка. Це означатиме відсутність офіційних контактів Володимира Зеленського з ним на персональному рівні, пояснив експерт з міжнародних відносин Володимир Горбач.

"Ні зустрічей, ні розмов телефоном не буде, але це не виключає контактів на дипломатичному рівні - між міністерствами закордонних справ чи контактів між посольствами. Можуть підписувати навіть деякі торговельні угоди між урядами. Можливі контакти між окремими регіонами, прикордонне співробітництво. Економічної частини співпраці між країнами поки що це не стосується", - каже Горбач.

Позитивно, що Україна синхронізувалася з позицією Європейського Союзу, адже Угода про політичну асоціацію передбачає це в заявах щодо зовнішньої політики і сфери безпеки, зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тихановська бачить Францію посередником у білоруській кризі

На Мінські переговори це не впливає.
"Переговори вже перенесено з Мінська в онлайн пів року тому, і вони відбуваються в інтернеті. Проте продовжують називатися мінським форматом. Найлегше поки що опустити цей прикметник "мінські" і називати це переговорами Тристоронньої контактної групи в онлайні. Нічого не зміниться. За бажання змінити формальну назву можна говорити про це після пандемії. Пропонувати варто інше місце, і навіть пробувати включати туди інших учасників та змінювати формат. Але навряд це відбудеться до Нового року".

США, Велика Британія і Канада можуть запровадити санкції проти громадян Білорусі, яких вони вважають відповідальними за підтасовування результатів виборів і насильство щодо мирних протестувальників.

Зараз ви читаєте новину «"Ні зустрічей, ні розмов" - як Зеленський бойкотуватиме Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути