понеділок, 18 листопада 2019 08:30

Незгодних з фракцією буде більшати — аналітик про "слуг народу"

Незгодних з фракцією буде більшати — аналітик про "слуг народу"
"Чи справді ця партія була такою монолітною раніше і тільки зараз почала розпадатися?" ФОТО: Facebook-сторінка "Слуги народу"

Виключеним зі "Слуги народу" депутатам Анні Скороход і Антону Полякову не вдалося домовитися з фракцією. Таких людей ставатиме більше.

Таку думку Gazeta.ua висловив Андрій Сухарина, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва".

"Їм не вдалося домовитися з самою фракцією. Розбіжності були надто вагомим. І таких людей ставатиме більше. Але до кінця року монобільшість точно не припинить існування. Ці люди зараз при владі, для них вигідно домовлятися між собою, а не виносити сміття з будинку. Їм вигідно домовлятися про спільні перемоги".

Зарано говорити про те, що фракція "посипалася", каже Сухарина. Адже навіть після виходу з фракції двох депутатів вона однаково лишається однопартійною більшістю.

"Але з іншого боку, чи справді ця партія була такою монолітною раніше і тільки зараз почала розпадатися? З самого початку було зрозуміло, що є різні групи впливу, різні люди, які нічим не об'єднані. Об'єднані перемогою на виборах від цієї партії".

Причиною конфлікту аналітик називає розгляд спірних питань.

"Для дозрівання непорозумінь у колективі, особливо такому великому, треба час. Навіть якщо вони очевидні з самого початку, треба час, аби дійти до неповоротної точки — коли непорозуміння вийдуть на поверхню. Зараз почали розглядати речі, які вже не є консенсунсними, а є дискусійними. Вони викликають незгоду між різними групами. Ринок землі, скандал у фінансовому комітеті щодо системи оцінки майна. Це перші формальні речі, які свідчать про кризу всередині фракції".

"Набрали людей не тільки без спільної ідеологічної платформи, а й без перевірки та професійного добору. У Раду потрапили люди, про перебування яких ми ніколи не могли подумати. Тому не може йтися про формування серйозних партійних структур, які будуть делегувати членів. Як наслідок — маємо те, що маємо. Доводиться діяти через детектори, які є більше шоу, а не будівництвом справжньої партійної дисципліни та структури".

15 листопада з фракції "Слуга народу" виключили двох нардепів - Ганну Скороход та Антона Полякова.

Керівник партії Олександр Корнієнко пояснив це тим, що вони йшли проти узгодженої лінії партії щодо голосувань.

Зараз ви читаєте новину «Незгодних з фракцією буде більшати — аналітик про "слуг народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути