середа, 21 вересня 2011 17:14

Незалежно від того, чи обмежить КМДА акції протесту, осінь буде спекотною - Чемерис

Незалежно від того, чи обмежить КМДА акції протесту, осінь буде спекотною - Чемерис

Незалежно від того, чи прийме КМДА положення про обмеження мітингів чи ні, акцій протесту цієї осені буде багато.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив член правління Інституту "Республіка" Володимир Чемерис.

Зокрема, він нагадав, що вже сьогодні зранку голова КМДА Олександр Попов заявив, що він не бачив ще цього проекту і що в цьому проекті не буде якихось порушень чи обмежень прав людини.

"Я думаю, що це вже так подіяла на нього реакція громадськості, яка була одразу, як тільки дізналися про цей дуже дивний документ", - переконаний Чемерис.

Він також додав, що одразу ж його речниця заявила, що цей документ не буде стосуватися мітингів і демонстрацій, хоча він і називається: "Про затвердження Положення про порядок організації та проведення недержавних масових громадських заходів політичного, культурно-просвітницького ... характеру, кіно - та телезйомок у місті Києві".

Тобто, за словами громадського діяча, положення вже обмежує свободу зібрань чи журналістську діяльність.

"Я думаю, це вони заявили вже тому, що побачивши певний спротив громадськості, вирішили піти назад", - підкреслив він.

Чемерис вважає, що цей проект з'явився в надрах Головного управління внутрішньої політики Київської адміністрації, яка насправді і займається поданнями до суду на заборону всіх акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов запевнив, що протести забороняти на збирався

"Я думаю, що вони напряму працюють з Адміністрацією президента. Швидше за все, в ці питаннях голова КМДА не втручається. Думаю, що головне управління внутрішньої політики просто вирішило показати таким чином свою потрібність, крім того, таким чином вирішило заробити для комунальних підприємств та організацій", - вважає член правління Інституту "Республіка".

Так, Головне управління внутрішньої політики, яке назвало себе уповноваженим органом, говорить, що організаційне забезпечення мітингу повинно проводитися на договірній основі. "Тобто, тут можливі всі корупційні схеми, які Головне управління внутрішньої політики хотіло б, користуючись моментом, докласти в положення, щоб заробляти якісь гроші", - переконаний Чемерис.

Він також наголосив, що реакція громадськості вже є. Крім того, за його словами, завтра біля КМДА відбудеться відповідна акція протесту проти цього документу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко: обмеження права на протести призведе до протистояння з боку суспільства

"Думаю, що після цього це рішення буде відкликано. А якщо положення раптом ввійде в дію — ми одразу подаємо до суду", - підкреслив активіст.

Чемерис переконаний, що не зважаючи на те, чи ввійде в дію це положення, акцій протестів цієї осені буде багато.

"Нас взагалі осінь достатньо спекотна чекає. Ви бачили, що вчора було біля Верховної Ради. І зараз ще будуть протести проти планів запровадити Трудовий кодекс. Акцій протесту буде багато, не залежно від того, приймуть вони це положення чи ні", - підкреслив член правління Інституту "Республіка".

Зараз ви читаєте новину «Незалежно від того, чи обмежить КМДА акції протесту, осінь буде спекотною - Чемерис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути