субота, 02 вересня 2017 10:56

"Непохитна стійкість - 2017": ЗСУ проведуть військові навчання одночасно з Росією

"Непохитна стійкість - 2017": ЗСУ проведуть військові навчання одночасно з Росією
З 12 по 15 вересня пройдуть командно-штабні навчання "Непохитна стійкість - 2017". Фото: Вголос

З 12 по 15 вересня пройдуть командно-штабні навчання "Непохитна стійкість - 2017". Про це повідомляють y Міністерстві оборони України.

Навчання проведуть із залученням військ та оперативних резервів одночасно з російсько-білоруськими навчаннями "Захід- 2017". У МЗС заявляють, що військові навчання Росії в Білорусі "Захід-2017" несуть загрозу для країн НАТО та держав пострадянського простору.

"Ми завершимо повний цикл оперативного планування застосування угруповань військ (сил). Крім того, буде проведено тренування сил і засобів територіальної оборони держави з розгортанням штабів територіальної оборони", - заявив головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ стали більш ефективними після навчання з британськими інструкторами - Полторак

Мета навчань - формування їх готовності до можливого загострення військово-стратегічної обстановки навколо України, заявив генерал.

З 14 по 20 вересня на території Білорусі пройдуть спільні білорусько-російські військові маневри Захід-2017. Заплановано, що в навчаннях візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців. Секретар РНБО України Олександр Турчинов не виключив, що навчання Захід-2017 можуть бути підготовкою до наступальної операції.

Зараз ви читаєте новину «"Непохитна стійкість - 2017": ЗСУ проведуть військові навчання одночасно з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути