субота, 05 жовтня 2019 09:25

Немає зради чи перемоги, є туман війни - Ольга Решетилова

Автор: Сергій Старостенко
  Ми часто не розуміємо, де свої, де чужі, і дуже часто відкриваємо вогонь по своїх же - вважає Ольга Решетилова
Ми часто не розуміємо, де свої, де чужі, і дуже часто відкриваємо вогонь по своїх же - вважає Ольга Решетилова

Зараз українське суспільство знаходиться в тумані війни. Ми часто не розуміємо, де свої, де чужі, і дуже часто відкриваємо дружній вогонь по своїх же. Особливо це було видно під час виборчих кампаній.

Про це говорить правозахисниця, керівник Медійної ініціативи за права людини Ольга Решетилова в інтерв'ю журналу Країна.

"Немає однозначної зради чи перемоги. Є туман війни. Це військова термінологія. Під час бою боєць іноді втрачає орієнтацію і в запалі бою перестає розуміти, де свої, де чужі. Це призводить до так званого дружнього вогню, коли починають стріляти по своїх. З часом соціологи перенесли цей термін на оцінку стану суспільства.

Зараз українське суспільство знаходиться в тумані війни. Особливо це було видно під час виборчих кампаній. Тоді рівень агресії і ненависті одних до одних в суспільстві зашкалював. Причому явних причин для цього не було. У всіх нас приблизно однаковий вектор і одна задача - зберегти державу", - сказала вона.

Задача пропаганди – переконати вас, що в склянці не вода, а вино. А задача дезінформації – примусити вас сумніватися у всіх версіях, не вірити нікому. В Україні ця мета великою мірою досягнута

"Ми взагалі знаходимося в такому стані, коли не розуміємо суті, природи процесів. Іноді до цього додається дезінформація як елемент гібридної війни. Ясно, що спецслужби російські тут працюють. З пропагандою ми знайомі, а от дезінформація – це нове явище. Я часто цитую Еміне Джапорову, колишню кримську журналістку: задача пропаганди – переконати вас, що в склянці не вода, а вино. А задача дезінформації – примусити вас сумніватися у всіх версіях, не вірити нікому. В Україні ця мета великою мірою досягнута. У нас в суспільстві немає довіри до жодного інституту чи організації, у нас немає моральних авторитетів", - додала Ольга Решетилова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формула Штайнмаєра" - це легалізація бандитів: як реагують на передовій на підписання документа

"Нам потрібно з цим щось робити. Тому що ми посеред бою стоїмо розгублені. Не знаємо, де свої, де чужі, і не знаємо, чиєї команди слухатися. В цій ситуації, як казала Катя Гандзюк, нам треба горнутися одне до одного. Тільки об'єднання суспільства допоможе нам отримати відповіді. Нам потрібно згуртуватися на цьому полі бою, щоб, коли туман війни розвіється, ми не опинилися серед трупів своїх і перед вистроєними шеренгами ворога", - зазначила правозахисниця.

Інтерв'ю з Ольгою Решетиловою читайте в журналі Країна.

Державний департамент США дозволив продаж Україні 150 протитанкових ракет Javelin та обладнання для обслуговування на суму близько $39,2 млн.

Таким чином, вперше на офіційному рівні публічно підтверджена готовність Вашингтона реалізувати проект із продажу Україні сучасного летального озброєння в рамках програми "Міжнародні військові продажі", - йдеться в повідомленні посольства України в США.

Зараз ви читаєте новину «Немає зради чи перемоги, є туман війни - Ольга Решетилова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути