Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2018 13:36

"Немає доказів" - Луценко про Бойка і "вишки"

"Немає доказів" - Луценко про Бойка і "вишки"
Наразі немає доказів, що співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко причетний до оборудок з буровими установками, каже генпрокурор Юрій Луценко. Фото: Reuters

Наразі немає доказів, що співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко причетний до махінацій з буровими установками. Однак наступного тижня у Верховну Раду надійде подання на зняття недоторканності із іншого депутата-"опоблоківця" Євгена Бакуліна.

Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко.

На запитання журналіста: "У цій схемі не фігурує Бойко? Чи буде щодо нього розслідування?" Луценко відповів: "Пан Бойко з першого моменту порушення цієї кримінальної справи є фігурантом. Він був допитаний і буде допитуватися".

"Наразі ми не маємо прямих доказів його участі. Крім одного важливого елемента, коли він підписував зміни фінансового плану, під яким стояли підписи усіх необхідних виконавців. На цей момент немає прямих доказів того, що він був обізнаний у злочинній схемі", - заявив керівник ГПУ.

"І головне - у нас немає показів, що він отримав кошти злочинним шляхом. Ми бачимо лише рахунки, які контролював Арбузов, Мельник, Бакулін. Все.

Якщо із цих рахунків, які тепер нам відомі, в ході правової допомоги наших іноземних колег будемо бачити проводки на рахунки, бенефіціаром яких виступала будь-яка особа, в тому числі пан Бойко, він моментально перейде у розряд підозрюваних", - додав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа угруповання Януковича: Азарова і Арбузова оголосили в розшук

2011-го Чорноморнафтогаз купив дві бурові установки, по $400 млн кожну. Їх придбали через посередників на $150-200 млн дорожче, ніж у виробника. Тоді міністром енергетики та вугільної промисловості був теперішній співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко. Бурові платформи ЗМІ назвали "вишками Бойка".

Євген Бакулін тоді очолював "Нафтогаз України". Зараз, за інформацією ГПУ, він перебуває поза межами України.

Зараз ви читаєте новину «"Немає доказів" - Луценко про Бойка і "вишки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути