середа, 17 жовтня 2012 00:26

Деякі політики занадто "творчо" застосовують закон про вибори - Мірошниченко

Деякі політики занадто "творчо" застосовують закон про вибори - Мірошниченко
Президент робить усе, аби не допустити порушень - Мірошниченко.

Закон про вибори варто було б удосконалити, бо порушення виборчого процесу таки є.

Про це в ефірі 5 каналу сказав представник президента у парламенті Юрія Мірошниченко.

Говорячи про те, чому у влади та міжнародних спостерігачів відмінні погляди на наявність порушень на виборах, він підкреслив:

"Я не думаю, що у нас відмінні погляди і відмінні цінності. Тому що Україна дійсно офіційно, законодавчо зафіксувала свій європейський вибір. Ми цілеспрямовано працюємо і над ЗВТ з ЄС і над питанням асоційованого членства. І в цьому контексті вибори є черговим викликом для нас. Тому ми разом з опозицією відпрацювали не досконалий, але непоганий закон, який дозволяє чесно конкурувати політичним силам".

Водночас, Мірошниченко погодився, що є певні порушення у  застосуванні виборчого закону.

"Що стосується застосування закону, точніше як правило його "творчого" використання, то  ми бачимо і підкуп, і тиск на виборців, і намагання маніпулювати громадською свідомістю. Не дарма президент створив робочу групу щоби розбиратися в питаннях які виникають у журналістів. Також він створив групу для того, щоби ми реагували на порушення.  І коли виборці піддаються такій спокусі з боку учасників перегонів у вигляді підкупу, у вигляді подарунків, якихось преференцій то - це прикро", - наголосив "регіонал".

Він додав: "Звісно, наші колеги з ЄС та США звертають нашу увагу, що це не є тими стандартами, до яких прагне Україна і ми маємо реагувати на це".

Мірошниченко також додав, що раніше була ідея внести деякі корективи закону про вибори, аби його удосконалити, та ці функції вирішили перекласти на Центрвиборчком.

"Була пропозиція внести зміни до цього закону. Але враховуючи, що в  таких спосіб ми могли б порушити ту довіру, яка виникла у ВР, у суспільстві, у міжнародних спостерігачів до цього закону, зваживши плюси і мінуси, переваги і  ризики, пов'язані з тим, що ми почнемо втручатися, або відкриємо цей ящик Пандори, то ми вирішили що краще, щоби Центральна виборча комісія своїми рішенням врегулювала це питання, а депутати не втручалися", - пояснив представник президента у ВР.

Зараз ви читаєте новину «Деякі політики занадто "творчо" застосовують закон про вибори - Мірошниченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути