Ексклюзиви
понеділок, 13 червня 2022 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нехай заходить в Україну" - Подоляк пригрозив Лукашенку блискавичною розправою

"Нехай заходить в Україну" - Подоляк пригрозив Лукашенку блискавичною розправою
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна готова завдати блискавичної шкоди білорусам у разі нападу. Фото: Офіс президента

Українська розвідка активно працює на білоруському напрямку.

Військове керівництво України відстежує "всі переміщення, ініціативи, навчання, роздачу зброї мисливцям". Про це розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк білоруському опозиційному виданню Зеркало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк назвав точну кількість зброї, якої не вистачає Україні для перемоги

"Зараз ми виходимо з найпесимістичнішого сценарію і до нього готуємося. Резервуємо сили та проводимо оцінку наших можливостей. Для того, щоб ми були готові завдати максимальної й блискавичної шкоди будь-якій іншій армії, крім російської", – пояснив він.

Подоляк заявляє, якщо режим у Білорусі "захоче побачити, що таке масова загибель військовослужбовців, то, напевно, їм треба заходити в Україну".

Радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів заявив, що російські військові вивозять з Білорусі боєприпаси 122 калібру, яких їм вже не вистачає у війні з ЗСУ. Це свідчить про кризу з озброєнням в російській армії. Тому Білорусь, найімовірніше, в наступ не піде. Андрусів переконаний, що техніка поблизу українського кордону та імітація якихось дій насправді не схожі на сили, з якими можна вторгнутися.

Зараз ви читаєте новину «"Нехай заходить в Україну" - Подоляк пригрозив Лукашенку блискавичною розправою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути