понеділок, 29 жовтня 2018 14:23

Негатив міг початися за кілька місяців - США підтримали Україну в газовому рішенні

Негатив міг початися за кілька місяців - США підтримали Україну в газовому рішенні
Україна виграє у довгостроковій перспективі, заявляють США. Фото: відкриті джерела

Підвищення ціни на газ сприятиме стабільності енергосектору України, а домовленості з МВФ допомогли уникнути негативних наслідків в економіці. Про це сказав спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ціни на газ не відповідали дійсності. Звичайно, у зимовий період, коли настане холодна погода, їхнє підвищення може викликати труднощі у деяких людей.

Наскільки я розумію, уряд реалізує досить значну програму субсидій для сімей із низьким доходом, що має компенсувати їм високі ціни.

Зробивши цей крок (підвищення ціни. - ред.) зараз, Київ розпочне структурну реформу енергетичного сектора і всієї економіки. Це необхідно було зробити, оскільки цей сектор не настільки стійкий, як був колись. Дане ж рішення сприятиме стабільності в енергетичній сфері", - заявив американський чиновник.

Співробітництво з МВФ дасть користь Україні на довгострокову перспективу, сказав Волкер.

"Із точки зору макрофінансових і бюджетних вигод для українського уряду, досягнення домовленості з МВФ дуже важливе. Наслідки того, якби домовленості не вдалося досягти, були б значними. Ці негативні результати Україна почала б відчувати вже у січні-лютому наступного року.

Україна має сильну позицію для виходу на ринок для залучення приватного капіталу. Досягнення ж угоди з МВФ значно спрощує Києву вихід на цей ринок і гарантує, що Україна отримає кращі відсоткові ставки", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розповів, як Україна уникла дефолту

В Україні з 1 листопада ціни на газ для населення зростуть на 23,5%. Ціна складе 8550 грн за тис. кубів. До такого рішення дійшли у результаті переговорів Кабінету міністрів із МВФ.

Відтак у грудні-січні мають зрости тарифи на опалення та гарячу воду.

Зараз ви читаєте новину «Негатив міг початися за кілька місяців - США підтримали Україну в газовому рішенні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути