Ексклюзиви
вівторок, 20 серпня 2019 15:08

Нефьодов не збирається робити показушну митницю "з новими дівчатками та хлопчиками"

Нефьодов не збирається робити показушну митницю "з новими дівчатками та хлопчиками"
Зарплати працівникам середньої ланки треба піднімати, каже голова ДМС.

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов не збирається робити показушні пункти перетину кордону і планує підвищувати зарплати працівникам.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок.

"Моїми найбільшими пріоритетами на наступний рік будуть 3 речі. Поштові перевезення, автомобільні перевезення на західному кордоні. І контейнерні перевезення у портах.

Розумію, що у нас є інші проблеми, але чесно вам кажу. Це те, що буде у фокусі. І дай Боже, щоб на ці 3 історії нам вистачило ресурсів.

Якби мені треба було б повісити політичну зірочку на груди, зробити якийсь елітний пункт перетину кордону або елітну митницю та сказати: "Ось вона реформа. Так, всюди ще погано, але ось дивіться: є одна реформа з прозорими стінами, новими дівчатками та хлопчиками". Це зробити насправді дуже легко. Контрабандні потоки просто переїдуть в інший канал, вони ж всі взаємозамінні. Більшість товарів можна... умовно закрив один кордон, перемістилося на інше. Або з пошти переїхало на бусику.

Тому треба працювати системно за всіма напрямами. Поступово стискаючи пропускну здатність "чорних" каналів доступу", - сказав головний митник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента готує революційні закони

"Питання підняття зарплат і збільшення фінансування митниці. Які б я геніальні кроки не робив, але якщо виконуватимуть ці зміни люди з зарплатою там (у директора департаменту 25 тисяч гривень, у рядового митника - 7-8 тисяч гривень), мені дуже важко повірити у ефективність такої роботи. Буде корупція на місцях і люди, які не вмотивовані, працювати. Навіть якщо зробимо перезапуск. А де ж взяти гарних на таку зарплату. Жоден не піде. Це питання супер-актуальне.

Ніхто не каже про те, що я як голова Держмитслужби маю отримувати стільки, скільки голови найбільших українських приватних компаній. Про це мови не йде. Але принаймні для середньої ланки персоналу ці зарплати мають бути конкурентні", - заявив голова ДМС.

Також Нефьодов висловив сподівання, що майбутній уряд буде "технократичним".

Максим Нефьодов очолює Державну митну службу з липня 2019-го. Працював заступником міністра економічного розвитку та торгівлі.

Запроваджував систему електронни закупівель Prozorro.

Зараз ви читаєте новину «Нефьодов не збирається робити показушну митницю "з новими дівчатками та хлопчиками"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути