Ексклюзиви
середа, 22 травня 2013 16:10

"Недоумки" Герман, день народження Яценюка, та фашисти "регіоналів" - чим сьогодні жила Рада

"Недоумки" Герман, день народження Яценюка, та фашисти "регіоналів" - чим сьогодні жила Рада
Фото: sevnews.info

До сесійної зали заходить заступник лідера УДАРу Віталій Ковальчук із великим букетом червоних троянд. У середу вранці він прийшов на засідання парламенту. Квіти приніс для керівника "Батьківщини" Арсенія Яценюка. Йому в цей день виповнюється 39 років. Іменинник з'являється у залі, коли проходить поіменна реєстрація депутатів. На табло — 359. У дверях Яценюка обіймає "регіонал" Юхим Звягільський. Міцно тримає його за шию. Хвилину щось говорить, не відпускаючи.

- Сьогодні день народження народного депутата Яценюка Арсенія Петровича, - каже спікер Володимир Рибак. - Давайте поздоровимо його з днем народження і побажаємо успіхів.
Опозиціонери аплодують стоячи. По черзі підходять до іменинника, тиснуть йому руку, обіймають, цілують. По букету дарують Олександра Кужель та Людмила Денісова. Віталій Кличко вітає від всієї фракції.

Депутати приступають до розгляду змін до Бюджетного кодексу щодо зарахування екологічного податку. Дехто з них виходить в кулуари. Тут журналісти обговорюють, як на засіданні уряду прем'єр Микола Азаров наказав позбавити акредитації їхніх колег. Ті стали до нього спинами, на яких були наклейки: "Сьогодні журналістка, завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!". Так вимагали відреагувати на побиття журналістів після мітингів в Києві 18 травня.

- Азаров наказав позбавити журналістів акредитації через те, що вони повернулися до нього спинами, - переказують журналісти, що відбулося на уряді, "регіоналці" Ганні Герман.

- Я сьогодні зранку разом з прем'єром, президентом і головою Верховної Ради була на покладанні квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку, - перебиває депутатка, не дослухавши питання. - Я не була на подіях, про які говорите ви, тому не можу коментувати.

Герман заходить до зали. Там йде до трибуни. Вимагає звіту правоохоронних органів з приводу інциденту в Київраді за участі депутатів від "Свободи". Ті вранці виламали двері в будівлі, аби потрапити на засідання, бо їх не пускали.

- Я закликаю всіх людей доброї волі дати оцінку цим самовдоволеним недоумкам, які прийшли в Україну, щоб скомпрометувати її, - говорить Герман. - Так само робили в Берліні, коли заходили до домівок людей і вивозили в концтабори. Я прошу генерального прокурора, СБУ, міністра внутрішніх справ завтра прийти до парламенту і нам доповісти, що зроблено для того, щоб привести до свідомості політичних екстремістів в Україні.

Слово надають лідеру "Свободи" Олегу Тягнибоку.

- Сьогодні відбулася остання сесія Київради. Чому? Тому що 2 червня завершуються її повноваження, - підвищує голос депутат.

- Фашисти! - скандують "регіонали" та комуністи.

- Партія регіонів — хто? Комуністи — хто? - не зупиняється Тягнибок. - Ось саме вони не голосують за призначення київських виборів. Сьогодні, коли почалася сесія, не пускали народних депутатів. І вони не двері ламали, а акуратно зняли з завіс, зайшли і поставили на місце. Так хто з нас фашисти? Опустіться на землю з вашою маячнею. Ви програли, ви – політичні лузери, і вам місце – на смітнику історії.

Зараз ви читаєте новину «"Недоумки" Герман, день народження Яценюка, та фашисти "регіоналів" - чим сьогодні жила Рада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути